Linna investeeringute kavast leiab uue silla ja kunstihoone (1)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavaade.
Pärnu linnavaade. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu kinnitas linna eelarvestrateegia aastateks 2020–2024, mille abil plaanitakse kulutusi arengukavas püstitatud eesmärkide täitmiseks.

Eelarvestrateegia eesmärgid on tagada linna raha võimalikult tõhus kasutus, täita omavalitsuse ülesandeid häireteta, jätkata investeerimist ja arendust, tasuda maksed tähtajaks ja luua stabiilne tulubaas eelseisvaks viieks aastaks.

Abilinnapea Meelis Kuke selgitust mööda paneb eelarvestrateegia eelkõige paika piiritähised, mille sisse peab mahtuma aastaeelarvete „mänguruum“ parema soorituse ootusega, ja seda on kinnitanud viimaste aastate tegelikkuski.

Volinikes tekitas eelarvestrateegia hulganisti küsimusi. Teiste seas päriti nii laenukoormuse suurenemise kui Läänemere kunstisadama kohta. Linnavalitsuse teatas juba varem, et kunstisadama finantsprognoosi põhjal läheb selle rajamine plaanitust kallimaks ja ülalpidamiskulud on tugevasti allahinnatud. Kunstisadamat ei leia linna eelarvestrateegia investeeringute kavastki. Küll on seal kirjas kunstihoone rajamine.

Viie aasta eelarvestrateegia puhul on mõistagi tegemist väga mahuka dokumendiga. Järgnevalt on valdkonniti välja toodud  väike osa ettevõtmistest.

Teede ja tänavate remontimise kõrval on suuremate investeeringutena järgmisel viiel aastal kavas renoveerida Pärnus Kesklinna sild ja projekteerida uus sild, samuti kavandada Audru, Paikuse ja Tõstamaa keskväljak.

Keskkonnakaitse rahapaigutustest on üks suuremaid Pärnu linnaruumi ehitatavatesse avalikkesse tualettidesse.

Suured summad on kavandatud veel linnavalgustuse tarvis ja munitsipaaleluruumide ehitamiseks eri abivajavatele sihtrühmadele.

Veel on kavas uuendada rannapromenaadi purskkaevud, rajada jalgpallikompleks, ehitada või taastada Paikuse, Tõstamaa ja Audru laululava. Samuti plaanitakse renoveerida Seljametsa rahvamaja.

Koolide ja lasteaedade remontimise kõrval on plaanis Pärnu Päikese kooli renoveerimine, et luua hariduslike erivajadustega laste ja noorte õpetamise piirkondlik kompetentsikeskus. Samuti on kavas suured väljaminekud seoses Raja tänava ujula ehitusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles