Muulide juubelit jääb meenutama kergliiklustee

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu muulini viiv puidust kergliiklustee võimaldab Rannapargist randa sõita ka jalgrattaga.
Pärnu muulini viiv puidust kergliiklustee võimaldab Rannapargist randa sõita ka jalgrattaga. Foto: Mailiis Ollino

Muulile viiva kergliiklustee avamisega alanud Pärnu muulide juubeliaasta hakkab jõudma vahefinišisse: Rannapargi kiiged on talvekorterisse viidud ja täna võetakse Rüütli ja Pühavaimu tänava nurgal maha näitus „Pärnu muulid 150“.

Need sammud ei tähenda seda, et aastapäeva tähistamine oleks päris lõppenud, kuna üks muulidega seotud ettevõtmisi ootab tänavu veel ees,

Pärnu muulide juubeliaasta startis veebruaris, kui avati idamuulile viiv kergliiklustee. 463 meetri pikkune ja kolme meetri laiune istepinkidega laudtee võimaldab jalakäijail ja rattureil pääseda sõltumata aastaajast kuiva jalaga Tervise spaahotelli tagant liivaranda ja muulile. Uuel kergliiklusteel liigub iga ilmaga palju inimesi, kuid iseäranis menukaks kujunes muuli, supelranna ja Rannapargi vahel promeneerimine kevadel ja suvel. On ju Pärnu muulid, eriti just idapoolne neist, üks kuurortlinna imposantsemaid vaatamisväärsusi.

Juubeliaasta tähistamine jätkus mai alguses Rüütli ja Pühavaimu tänava nurgal avatud näitusega „Pärnu muulid 150“. Üheksaruutmeetrises klaaskuubikus möödujaid paelunud installatsioon andis ülevaate kohalike muulide ajaloost ja legendist. Osa näitusest moodustasid muuli piltidega postkaardid.

Peale selle riputati kevadel Rannaparki kaheksa käsitsi maalitud muuliteemalist puitkiike, millele olid jäädvustatud nii kunstiteosed kui toredad mõtteterad. Linn plaanib kiigetraditsiooni jätkata juba tuleval aastal, siis pannakse siinsetesse parkidesse üles tänavusest rohkem kiikesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles