E-Kunstisalongi oksjonil läheb müüki Elmar Kitse maal "Pärnu jõgi"

BNS
Copy
Elmar Kitse monumentaalmaal "Pärnu jõgi".
Elmar Kitse monumentaalmaal "Pärnu jõgi". Foto: Margus Ansu

1997. aastal loodud E-Kunstisalong paneb täna Tartus oma iga-aastasel sügisoksjonil enampakkumisele 52 teost 45 kunstnikult, kusjuures valikus on maale, graafikat, joonistusi, akvarelli ja skulptuure.

Selle oksjoni pärl on Elmar Kitse monumentaalmaal „Pärnu jõgi“.  See teos on kõige kallima alghinnaga ehk 47 500 euroga.

Oksjonivalikus on esindatud Eesti kunsti suurkujud, näiteks Johannes Greenberg, Ludvig Oskar, Eduard Wiiralt, Edgar Valter, Lembit Saarts, Enn Põldroos.

Madalaima alghinnaga on oksjonil tuntud kunstniku Eduard Kutsari kahepoolsed postkaardimõõtu maastikud 400 euroga. Enampakkumisele tuleb tuntud Vene kunstniku Nikolai Smirnovi haruldane puidule maalitud teos „Lilled“ 1978. aastast, mille kunstnik on kinkinud koos pühendusega dirigent Eri Klasile.

Sügisoksjoni vanimad tööd pärinevad 20. sajandi algusest, näiteks Paul Burmani 1917. aasta joonistus “Lüpsja“.

Sellel kunstioksjonil tulevad esimest korda pakkumisele teosed Vida Pääbo-Juselt, Siima Škopilt, Asta Vaksalt ja Leo Leolalt. Väliseesti kunstnikest on valikus Benita Vomm, Endel Kõks, Hugo Lepik, Erich Pehap ja Juhan Nõmmik.

Oksjoniekspositsioonist ei puudu nüüdiskunst: esindatud on Jüri Kask, Leonhard Lapin, Raul Meel, Peeter Ulas, Ivo Lill, Mare Vint ja Tõnis Vint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles