Alampalga tõus kergitab lasteaia kohatasu

Karl Hütt
, reporter
Copy
Jänesselja lasteaias käivate laste vanemad võivad rõõmustada, sest kui seni oli kohatasu 55 eurot, siis järgmisest aastast 46,72 eurot. Alanemise põhjus peitub selles, et Tori vald ühtlustab valla lasteaedade kohatasud.
Jänesselja lasteaias käivate laste vanemad võivad rõõmustada, sest kui seni oli kohatasu 55 eurot, siis järgmisest aastast 46,72 eurot. Alanemise põhjus peitub selles, et Tori vald ühtlustab valla lasteaedade kohatasud. Foto: Urmas Luik

Tulevast aastast tõuseb Eesti ametiühingute ja Eesti tööandjate keskliidu kokkuleppe tulemusel miinimumpalk 540-lt 584 euroni. See tähendab ühtlasi, et Pärnumaa omavalitsustes, kus lasteaia kohatasu on seotud alampalgaga, kallineb lasteaiateenus. Siiski leidub lasteasutusi, kus tasu jääb samaks või hoopis väheneb.

Tori vallavalitsuse haridusnõuniku Herve Merivaldi väitel erinevad lasteaia osalustasu suurus, valla soodustused ja maksmisest vabastamine piirkonniti üsna palju. Näiteks: Tammiste ja Jänesselja lasteaias on kohatasu 11 protsenti kehtestatud miinimumpalgast ehk 55 eurot, Tori ja Are lasteaias puuduvad teise ja enama lapse soodustused.

Järgmisest aastast hakkab aga kõikides Tori valla lasteaedades kehtima ühesugune kohatasu: kaheksa protsenti miinimumpalgast ehk 46,72 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles