Kaasava eelarve hääletusel on ette rebinud kolm eedet

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kaasava eelarve rahvahääletus kestab pühapäevani.
Pärnu kaasava eelarve rahvahääletus kestab pühapäevani. Foto: Elmo Riig

Selle nädala lõpuni kestval Pärnu kaasava eelarve rahvahääletusel on osalenud veidi üle 1000 linlase ja 11 eetest on teistest enam poolehoidu teeninud kolm ideed.

Eile õhtuks oli hääletusel osalenud 2,4 protsenti valijaist ehk 1002 pärnakat, kes olid andnud ettepanekutele 1066 häält. 

Hääletust juhib eede rajada Raekülla Hirve ja Merimetsa tänava nurgale sportimiskoht ja laste mänguväljak, mille eeldatav hind on 80 000 eurot.

Teist kohta hoiab ettepanek ehitada Mai kooli õuealale liikumis- ja õppelinnak, mille eeldatavaks hinnaks on pakutud 27 000 eurot.

Järgneb Loode-Pärnusse planeeritava kettagolfipargi idee, mis eelduste kohaselt läheb maksma 60 000 eurot.

Need kolm ettepanekut on saanud kokku üle kolmveerandi kõigist antud häältest, kaheksa ülejäänud idee toetus on seni olnud tagasihoidlikum.

Ellu viiakse üks või mitu enim hääli kogunud ideed, mis mahuvad 80 000 euro piiresse.

Kaasava eelarve rahvahääletus kestab pühapäevani. Sellel saavad osaleda kõik vähemalt 16aastased Pärnu omavalitsuse elanikud. Iga Pärnu ja selle osavaldade elanik tohib hääletada kuni kahe ettepaneku poolt, ühele ideele saab anda ühe hääle.

Otsust võib muuta hääletuse lõpuni, sellisel juhul jääb kehtima viimasena tehtud otsus.

Hääletusel on õigus osaleda inimestel, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel asub Pärnu omavalitsuses. Hääletus on salajane, tulemused reaalajas järgitavad.

Hääletamiseks tuleb minna veebikeskkonda Volis. Otsuse saab teha ainult elektrooniliselt, tuvastades ennast isikut tõendava dokumendi abil.

Kaasava eelarve konkursile esitati 26 ideed, millest linnavalitsuse moodustatud komisjon valis välja 11, lähtudes nende olulisusest, teostatavusest aasta jooksul, kestlikkusest ja muudest kriteeriumidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles