Kihnu Virve põletas suitsuahju maha

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Soovime teile ilusaid jõule, tugevat tervist ja uus aasta olgu üks lõuatäis ikka paremuse poole,” ütles Virve-Elfriide Köster publikule Pärnu Nooruse majas, tema kõrval lapselapsed Reena Vart (vasakul) ja Raina Kiviselg.
“Soovime teile ilusaid jõule, tugevat tervist ja uus aasta olgu üks lõuatäis ikka paremuse poole,” ütles Virve-Elfriide Köster publikule Pärnu Nooruse majas, tema kõrval lapselapsed Reena Vart (vasakul) ja Raina Kiviselg. Foto: Urmas Luik

Legendaarne ja ainu­laadne rahvalik laulik Kihnu Virve, pärisnimega Virve-Elfriide Köster, alustas jõulukontsertide “Elu küünal” turneed pereansambliga sünnilinnas Pärnus.

Kihnu Virve ning tema lapselapsed Raina Kiviselg ja Reena Vart vürtsitasid publikut laulude vahel elust endast lugudega, mis kihnukeelses esituses publiku suu muigele vedasid. Näiteks lugu, kuidas väikestele Reenale ja Rainale tuli jõuluvana alati koju siis, kui “mutt oli sauna läinud”.

Kihnu kombestiku järgi viheldakse jõululaupäeval kõigepealt saunas, siis minnakse kirikusse ja alles seejärel istutakse kodus kaetud lauda. Kui jõuluvana on käinud, hakatakse mööda saart üksteisel külas käima. Kihnus tuuakse tuppa mänd ja Raina jutu ­järgi tuleb kihnlastel jõulutunne sisse varakult toite valmistades, sest saarel “Selverit netu”. Meretagune elu on olnud ja jääb omaette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles