Briti loodusturismi korraldajad tunnevad huvi Pärnumaa vastu

Pärnu Postimees
Copy
Briti loodussõpradele on üks Pärnumaa magneteid Soomaa ainulaadne loodus.
Briti loodussõpradele on üks Pärnumaa magneteid Soomaa ainulaadne loodus. Foto: Mailiis Ollino

Kui praegu jõuab Briti turiste Pärnusse pigem harva ja tavaliselt teekonnal Tallinnast Riiga või vastupidi, siis tulevikus võiksid britid siinkandis peatuda pikemalt ja nautida piirkonna mitmekesist loodust.

Just seiklus- ja loodusturism paeluvad Suurbritannia inimesi Pärnu ja Pärnumaa kui sihtkoha puhul enim. Seda tõdes Pärnu linnavalitsuse turismiarenduse peaspetsialist Orvika Reilend veebruari alguses Londonis kohtumisel Suurbritannia reisikorraldajatega.

Londonisse viis linna turismiarenduse peaspetsialisti projekt “Nature Access to All”, mis esmalt hõlmab looduspärandi objektide ja vaatamisväärsuste muutmist erivajadustega inimestele ligipääsetavaks. Projekti teine osa aga puudutab loodusturismi edendamist laiemalt. Pärnu linn on selle rahvusvahelise projekti üks partnereid.

Londonis esindas Pärnu turismiarenduse peaspetsialist kogu Lääne-Eestit: Pärnut, Haapsalut ning Saare- ja Hiiumaad. Peale  Reilendi osalesid kohtumisel ka Fääri saarte, Gröönimaa, Soome ja Islandi eri sihtkohtade esindajad.

Reilendi sõnutsi tunnevad britid väga suurt huvi Eesti looduse vastu. “Näiteks tundis üks reisikorraldajatest tundis suurt huvi meie ranniku matkaraja vastu, mis kulgeb Läti-Leedu piirist Tallinnani, läbides ka Pärnu linna ja maakonda. Samuti köidavad britte väga Soomaa ainulaadne loodus ja viies aastaaeg ning Kihnu saar oma unikaalse kultuuriruumiga,” selgitas ta.

Pärnu linnavalitsuse turismiarenduse peaspetsialist Orvika Reilend esindas Londonis toimunud kokkusaamisel Lääne-Eestit.
Pärnu linnavalitsuse turismiarenduse peaspetsialist Orvika Reilend esindas Londonis toimunud kokkusaamisel Lääne-Eestit. Foto: Erakogu

Kuigi ööbida eelistaksid britid pigem linnas, esitasid reisikorraldajad palju küsimusi kohalike maamajutusasutuste kohta.

Kohtumisel osales üle 50 reisikorraldaja, kellest paljud korraldavad reise Tallinna või Riiga. Marsruudivaliku laiendamisest ollakse huvitatud, kuna britid otsivad uusi kohti, mida külastada.

“Pärnu kui looduslähedane linn võiks olla just paik, kuhu Briti loodusturistid saaksid tulla enamaks kui vaid läbisõiduks,” märkis Reilend. “Riiast ega Tallinnast, kuhu nad lennukiga saabuvad, ei ole ju Pärnumaale kauge tulla. Seega, mida parem lennuühendus, seda enam on lootust, et Briti turistide arv Pärnus kasvab.”  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles