Riidekapipõlengu uurimine paneb uurijaid kukalt kratsima

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaahotelli Estonia sauna- ja basseinikeskus. Foto on illustreeriv.
Spaahotelli Estonia sauna- ja basseinikeskus. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne-Eesti päästekeskuse menetlejad pole siiani leidnud põhjust, miks süttis novembri lõpus spaahotelli Estonia sauna- ja basseinikeskuse rõivistus riidekapp.
 

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnutsi on menetlejad üle vaadanud sündmuskoha ja rääkinud tunnistajatega, kuid põlengu tekke põhjus on endiselt selgusetu.

Kapist, kus olid kahe inimese riided, ei ole leitud midagi, mis võinuks põhjustada põlengu,“ seletas Saaremets. „Süütamine on vähetõenäoline, sest lukustatud kapi sisemusele ükski võõras ligi ei pääsenud ja väljastpoolt ei saa kappi midagi panna.“

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja jutu järgi leiti kapis põlenud riietest pauguti, mis jäi terveks. Riiete vahel sai kuumakahjustusi mobiiltelefon, mille akul vigastusi polnud.

Põleng Estonia sauna- ja basseinikeskuse riietusruumis leidis aset 24. novembri õhtul. Põles ühe riidekapi sisemus.

Suuremad leegid kustutasid töötajad kohapeal pulberkustutiga. Päästjad viisid suitsevad ja põlevad esemed hoonest välja ja kustutasid. Põlengukoht kontrolliti üle ja ruumid ventileeriti.

Ükski inimene põlengu tõttu viga ei saanud.

Novembrikuine põleng oli Estonia termides eelmisel aastal teine tulekahju. Eelmise aasta teisel päeval põles veekeskuse soolasaunas kerise tagasein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles