Lugeja küsib: Kas ajutised liiklusmärgid ei kehti kõigile sõidukijuhtidele?

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Sõiduauto juht ei teinud numbrit Rääma tänaval foori all seisnud politseimasinast ja sooritas keelatud manöövri.
Sõiduauto juht ei teinud numbrit Rääma tänaval foori all seisnud politseimasinast ja sooritas keelatud manöövri. Foto: Merle Rallmann

Eilsest muutus seoses tee-ehitusega liikluskorraldus Pärnus Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmikul samamoodi sügisel kehtinud piiranguteha: keelatud on vasakpööre mis tahes suunas. Vaid ühis- ja operatiivsõidukid tohivad Kesklinna sillalt tulles Vana-Pärnu poole keerata. Vaatamata keelule võis eile näha ridamisi rikkumisi, kui sõiduautod südamerahus sillalt tulles Jannseni tänavale pöörasid.

Toimetus pöördus küsimusega politsei- ja piirivalveameti poole, kelle tegevusvaldkond on muu hulgas liiklusjärelevalve.

“Saan täiesti aru, et olukord Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmikul on kõigile liiklejaile tavatu ning harjumatu. Kindlasti aga jälgib politsei olukorda ristmikul ja teeb seal järelevalvet,” selgitas Pärnu patrulltalituse juht Henry Murumaa.

“Meil on Pärnu linnavalitsusega väga hea koostöö ja usun, et leiame remonditöödest tekkivatele olukordadele vajadusel jooksvalt ja kiiresti lahenduse.”

Murumaa tuletas meelde, et liiklusseadusest peavad kinni pidama kõik liiklejad ja eriti teetööde piirkonnas tuleb tähelepanelikult jälgida märke ja vastavalt sellele sooritada manöövreid.

Nimetatud ristmikul saab sõita ainult otse ja paremale. Selline liikluskorraldus kehtib tööde valmimiseni mai keskpaigas.

Pärast ristmiku ümberehitust on silla poolt Vana-Pärnu poole võimalik vasakpööret teha kahel sõidurajal, samuti muutub senisest sujuvamaks Vana-Pärnu poolt sillale keeramine. Ristmik varustatakse uute fooride ja teekattemärgistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles