Politseinikud päästsid teepervel lamanud alajahtunud mehe elu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Munalaiu sadamas Kihnu saarele suundunud reisijaid kontrollinud politseinikud märkasid tagasiteel Pärnusse tee ääres lebamas alajahtunud meest, kelle elu nad päästa aitasid.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kerstin Meresma vahendas, et politseinikud kontrollisid möödunud laupäeva õhtupoolikul seoses Lääne-Eesti saarte ja mandri vahel kehtestatud liikumispiiranguga Munalaiu sadamas Kihnu saarele suundunud reisijaid. Pärast praami lahkumist otsustasid politseinikud Pärnu poole tagasi sõita külateed pidi.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Mati Tee ütles, et tee ääres tühja maja õuel märkas patrull ühtäkki maas lamavat tumedat kogu ja pidas auto kinni. Kontrollimisel selgus, et tegu oli alajahtunud 39aastase mehega, kes ei reageerinud. „Politseinikud kutsusid kohe kiirabi, mähkisid mehe nende juhiseid järgides termokilesse ja villasesse tekki ja jälgisid abi tulekuni ta seisundit,“ rääkis Tee.

Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

Pärnu kiirabi brigaadijuhi Kadi Laanemaa sõnade kohaselt aitasid politseinikud ilmaolusid ja mehe seisundit arvestades tal ellu jääda. „Kiirabi saabumiseni tegi patrull esmaseid elupäästvaid toiminguid ja aitas seejärel kiirabibrigaadil patsiendi kiirabisõidukisse toimetada. Patrulli tegevus päästis inimese elu,“ tõdes Laanemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles