Kilingi-Nõmme gümnasistid võivad valida siseturvalisuse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Gümnasistid saavad omandada siseturvalisuse valdkonna kutsealade esmased teadmised pääste ja esmaabi, politsei ja piirivalve ning maksunduse ja tolli üldkursusena.
Gümnasistid saavad omandada siseturvalisuse valdkonna kutsealade esmased teadmised pääste ja esmaabi, politsei ja piirivalve ning maksunduse ja tolli üldkursusena. Foto: Peeter Langovits

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased saavad sügisest valik­ainena õppida siseturvalisust, sellekohasele lepingule kirjutasid 15. aprillil alla gümnaasiumi direktor Erli Aasamets ja sisekaitseakadeemia rektor Marek Link.

Aasamets ütles, et kooli ja akadeemia vahelised läbirääkimised algasid pool aastat tagasi, ajendatuna Saarde valla rõhuasetusest turvalisusele ja president Kersti Kaljulaidi visiidist, kus esile tõusis kerksuskeskuse teema. Sisekaitseakadeemias oli läbirääkija kuni lepingu digi­allkirjani õppeosakonna juha­taja Priit Männik.

Koostöölepingu alusel omandavad gümnasistid akadeemias koostatud õppekava järgi siseturvalisuse valdkonna kutsealade esmased teadmised pääste ja esmaabi, politsei ja piirivalve ning maksunduse ja tolli üldkursusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles