Pildid ⟩ Tammiste hooldekodus algas laustestimine, haigla on valmis abivajajate arvu tõusuks (3)

Copy

Täna hommikul seati Tammiste hooldekodu õuele üles mobiilne testimispunkt, et võtta proov kõigilt sealsetelt asukatelt ja töötajatelt.

Terviseamet on tellinud 151 inimese testimise ja proovide vastused peaksid laekuma homseks.

Eile selgus, et hooldekodu Tieli majja jõudnud viirusega on nakatunud peale kolme varem COVID-19 positiivseks osutunud kliendi veel 13 sama hoone elanikku ja neli töötajat ning terviseamet otsustas seejärel testida ülejäänud kolme maja 119 asukat ja töötajaidki. Seepärast on kohalik haiglagi valmis, et lähiajal kasvab ravivajajate hulk hüppeliselt.

Pärnu haigla juhi Urmas Sule sõnutsi on haigla valmistunud stsenaariumiks, et Tammistes nakatunuid on tarvis hakata haiglasse kiiresti üle võtma.

„Oleme nädalavahetuseks läbi arutanud tegutsemisskeemi ja leppinud kokku Tallinna kiirabi ja haiglatega, et kui Tammiste hooldekodus peaks tõsisem probleem tekkima, saaks patsiente sinna suunata,” rääkis Sule.

Sule jutu järgi on siinse kiirabi COVID-brigaad teinud Tammistes kohapeal nakatunud patsientide vaatluse ja vajadusel seda täna korratakse ja õhtuks lepitakse kokku nädalavahetuse strateegia.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles