Reedeni saab mesilasperedele toetust küsida

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Kuna eriolukorra tõttu on PRIA esindused suletud, saab taotluse esitada ainult e-PRIA kaudu.
Kuna eriolukorra tõttu on PRIA esindused suletud, saab taotluse esitada ainult e-PRIA kaudu. Foto: Meelis Meilbaum

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) mesilaspere toetus aitab suurendada bioloogilist mitmekesisust ja põllumajanduskultuuride saagikust ning aitab kaasa põllumajandusloomade registris mesilasperede registreerimisele. Samuti aitab toetus osaliselt hüvitada mesilaste pidamisega seotud kulusid.

Toetust makstakse riigieelarvest sel aastal 800 000 eurot.

Mesilaspere kohta makstava summa suurus sõltub sellest, kui paljudele mesilasperedele tänavu raha taotletakse. Ühikumäära kehtestab PRIA 1. detsembriks ja toetused makstakse taotlejatele välja aasta lõpuks.

PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trelli sõnutsi näitas eelmine aasta, et mesinikud tunnevad toetuse vastu suurt huvi. “Loodame, et sel aastal on tänu toetusele mesinikke juurde tulnud. Soovitame mitte jätta mesilasperede arvu teatamist ja taotluse esitamist viimasele hetkele, sest siis on vajadusel võimalik veel enne taotlusvooru lõppu abi saamiseks pöörduda meie poole,” selgitas Trell.

Kuna eriolukorra tõttu on PRIA esindused suletud, saab taotluse esitada ainult e-PRIA kaudu. Toetuse taotlemiseks peab mesinik olema PRIA klient, samuti registreeritud loomapidajana.

Mesilaspere toetuse taotluse esitamise eeltingimus on see, et mesinik peab olema esitanud 15. maiks põllumajandusloomade registrisse andmed tema peetavate mesilasperede arvu kohta 1. mai 2020 seisuga.

Toetuse saamiseks peab taotlejal olema vähemalt üks mesilaspere ja ta peab pidama taotlusel märgitud arvul mesilasperesid 15. juunini 2020.

Kui taotluses esitatud mesilasperede arv enne 15. juunit väheneb, tuleb esitada e-PRIAs taotluse muudatusavaldus koos põhjendusega, miks mesilasperede arv on vähenenud. Toetuse täpsed tingimused leiab PRIA kodulehelt toetuste rubriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles