Enamik raamatukogusid taasavatakse tulevast nädalast

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Raamaturiiulite vahel liikudes tuleb järgida ohutusnõudeid.
Raamaturiiulite vahel liikudes tuleb järgida ohutusnõudeid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esmaspäeval, 18. mail avavad Pärnu keskraamatukogu ja haruraamatukogud, sealhulgas Paikusel, Audrus ja Tõstamaal, pärast pausi taas uksed. Lahti tehakse ka Häädemeeste, Saarde, Kihnu, Tori ja Põhja-Pärnumaa valla raamatukogud, ainsana ei avata neid veel Lääneranna vallas.

Pärnu keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas lausus, et peamaja kesklinnas ning Ranna, Rääma, Paikuse, Audru ja Tõstamaa osavalla raamatukogud on avatud tavapärastel lahtiolekuaegadel.

Tagamaks nii külastajate kui töötajate ohutust ja takistamaks viiruse levikut, järgitakse raamatukogudes kultuuriministeeriumi juhendis toodud nõudeid. See tähendab, et külastajatele kehtib endiselt 2+2 reegel, enne ja pärast raamatukogu külastamist tuleb desinfitseerida või pesta käsi, soovitav on kanda kaitsemaski, riiulite vahel liikudes ja leti ees oodates palutakse hoida kahemeetrist vahet ja liikuda nii, et ei peaks kitsas riiulivahes teineteisest mööduma.

Kuna kohapeal kasutatavaid väljaandeid (näiteks ajalehed ja -kirjad) pole võimalik desinfitseerida ega ka kolm päeva karantiinis hoida, on nii enne kui pärast lugemist käte desinfitseerimine kohustuslik. Kohapeal on selleks desovahendid.

Kes saab, võiks soovitud raamatud reserveerida lugejaportaalis. Piiratud on avalike arvutite kasutamist ühe tunnini, võimalusel tuleks siingi aeg broneerida. Lasteosakonnast saab raamatuid, ajakirju ja lauamänge koju laenutada, kohapeal ei ole veel esialgu võimalik mängida ega aega veeta.

15. juunini jätkub viivisevaba periood, teoseid saab endist viisi tagastada raamatute tagastuskasti, tagastatud raamatud jäävad lugeja arvele kolmeks tööpäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles