Algas loomestipendiumide taotluste vastuvõtt

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linn toetab loomeinimesi, kel mõttes luua teos, mis rikastaks suvepealinna kultuuripilti.
Pärnu linn toetab loomeinimesi, kel mõttes luua teos, mis rikastaks suvepealinna kultuuripilti. Foto: Arvo Meeks

Pärnu linnavalitsus annab taas välja loomestipendiume, et toetada ja väärtustada Pärnus elavate või tegutsevate loovisikute tegevust.

Loomestipendium määratakse inimesele, kes elab või tegutseb Pärnus või Pärnu heaks ja soovib luua teost, mis rikastab suvepealinna kultuuripilti.

Toetust võivad taotleda kõik kujutava või audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri erialal tegutsejad.

Ühekordne toetusraha on mõeldud kindla teose loomiseks.

Kalendriaastas antakse välja kuni viis stipendiumi, mille eraldamise otsustab komisjoni ettepanekul Pärnu linnavalitsus ja suurus oleneb vastava aasta eelarvest. Kui sobivad kandidaadid puuduvad, on linnavalitsusel õigus jätta toetused välja andmata.

Stipendiumitaotlused tuleb Pärnu linnavalitsusele esitada 20. juuniks. Täidetud taotlused tuleb allkirjastatult saata linnavalitsusele kirja või e-kirja teel.

Loomestipendiume annab Pärnu linn välja 2017. aastast. Mullu andis Pärnu linn välja viis loomestipendiumi, tegevust toetava stipendiumi said Andrus Kallastu, Ott Kilusk, Sven Sildnik, Anu Mänd ja Taje Tross.

Rohkem teavet stipendiumi taotlemise kohta leiab Pärnu linna kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles