Tühipaljast sääsehammustusest tekkis raske infektsioon

Kati Saagim
Copy
Haiglas tuvastati, et putukahammustuse kohale oli lapsel tekkinud infektsioon, mida tuli ravida antibiootikumidega.
Haiglas tuvastati, et putukahammustuse kohale oli lapsel tekkinud infektsioon, mida tuli ravida antibiootikumidega. Foto: Evelin Laul

Väikelapse ema Evelin Laul märkas, et tema lapsel tekkis sääsehammustusele allergiline reaktsioon juba sel ajal, kui võsuke alles beebi oli. “Ühel suvel, kui laps oli umbes pooleaastane, oli õhtul sääski väga palju ja ma ei osanud kuidagi nende hammustusi ennetada. Õhtuks oli laps nii täpiline ja paistes, et järgmisel päeval vaadati tänaval meile lausa järele,” meenutas ema.

Hiljutine kogemus sääsehammustusega lõppes Laulu lapsele suisa haiglas. Nimelt hammustas kord aprilliööl sääsk mudilast jalast. “Paar päeva hiljem pidime pöörduma erakorralise medit­siini osakonda (EMO), sest turse ja ­valu hammustuse piirkonnas oli nii suur, et laps ei saanud kõndidagi,” rääkis Laul. Haiglas tuvastati, et putukahammustuse kohale oli tekkinud infektsioon, mis pärast nädalast antibiootikumikuuri saadi kontrolli alla.

Laul märkis, et nüüd annab laps talle igast putukahammustusest teada. “Nii on meil võimalus õigel ajal jaole saada ja vajadusel talle kiirelt allergiaravimit anda, et sügelust ja paistetust pärssida,” märkis ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles