Kunagine Viimsi koolijuht asub Pärnu hariduselu vedama

Pärnu Postimees
Copy
Ene Koitla asub Pärnu linna hariduselu edendamise heaks ametisse 27. juulil.
Ene Koitla asub Pärnu linna hariduselu edendamise heaks ametisse 27. juulil. Foto: Erakogu

Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhatajana asub 27. juulist tööle Ene Koitla, kes praegu töötab kaitseväe küberväejuhatuses personali peaspetsialistina.

Koitla on Tartu ülikoolis omandanud bakalaureusekraadi ärijuhtimises ja magistrikraadi Tallinna ülikoolis infotehnoloogia juhtimise erialal. Ta on aastatel 2003–2017 töötanud Eesti infotehnoloogia sihtasutuses (EITSA), mis 2013. aastal nimetati ümber hariduse infotehnoloogia sihtasutuseks (HITSA).

“Alustasin projektijuhina ja 2007. aastast olin EITSA juhatuse liige, kes vastutas digiõppe rakendamise ja arengu eest kutse- ja kõrghariduses. 2013. aastal lisandus vastutusvaldkonnana alus- ja üldharidus,” rääkis Koitla.

Koitla on osalenud paljudes projektides ja koordineerinud nende tegevust. “Näiteks Euroopa struktuurifondide programmid digiõppes (kutse- ja kõrghariduses), rahvusvahelistes töörühmades ja projektides ning haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas haridusstrateegia töörühmades. Väga suure rahvusvahelise kogemuse sain rahvusvahelise füüsikaolümpiaadi (IPhO) 2012 organiseerimiskomitee esimehe ülesandeid täites. IPhO-l osales 86 riiki ja üle 1200 võistleja,” tutvustas ta.

Eesmärk on, et kõik Pärnu linna haridusasutused on kõrgel tasemel ja vanemad teavad, et vahet ei ole, millises haridusasutuses nende laps käib.

Ene Koitla, tulevane Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja

Koitla on juhtinud üle kümne aasta digiõppe konverentside ja seminaride korraldustööd. “Mul oli hea ja konstruktiivne koostöö erinevate haridusasutuste (alus-, üld-, kutse- ja kõrgharidus) juhtkondade ja õpetajatega,” märkis tulevane haridusjuht.

Viimasel ajal on Koitla panustanud Eesti kaitseväe kübervaldkonna teenistujate kompetentsimudeli rakendamisse ja juurutamisse. Enne seda töötas ta hariduses digitehnoloogia nõustamise ja projektide koordineerimine projektijuhina ja Viimsi keskkooli direktorina.

“Minu silmis kõik haridusasutused võrdsed, ma ei poolda konkurentsi haridusasutuste vahel. Eesmärk on, et kõik Pärnu linna haridusasutused on kõrgel tasemel ja vanemad teavad, et vahet ei ole, millises haridusasutuses nende laps käib. Kõigis on kõrge kvaliteet, professionaalne personal ja lapse arengut arvestav õpe. Minu prioriteet on haridusasutuste koostöö,” selgitas Koitla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles