Pärnu õhuvärava lennuliiklusala ehitamiseks löödi käed (1)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu lennujaamas saavad tulevikus maanduda suuremad lennukid.
Pärnu lennujaamas saavad tulevikus maanduda suuremad lennukid. Foto: Ants Liigus

AS Tallinna Lennujaam allkirjastas Pärnu lennujaama lennuliiklusala rekonstrueerimise ehituslepingu ühispakkumuse teinud ettevõtetega AS TREV-2 Grupp ja OÜ Wesico Project 13,9 miljoni euro eest.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Riivo Tuvikese sõnul on piirkondlikesse lennujaamadesse panustada äärmiselt oluline. “Meie regionaalsed lennujaamad pakuvad võimalust liikuda riigi sees, kuid pikas perspektiivis näeme, et sealt võiks saada lennata näiteks lähiriikidesse,” märkis Tuvike. Juba praegu tehakse investeeringuid, suurendamaks jaamade läbilaskevõimet, et Pärnus saaksid edaspidi maanduda suuremad lennukid.

TREV-2 Grupi juhatuse esimehe Sven Pertensi jutu järgi on Pärnu lennuväli väga huvipakkuv objekt, mille renoveerimisega kaasneb suur vastutus. “Meie eesmärk on koostöös partnerite ja tellijaga panustada igati sellesse, et Pärnu lennujaama lennuliikluse ala oleks tänapäevane, väärikas ja turvaline nagu Eesti ühe tähtsama kuurortlinna õhuväravale kohane,” lausus Pertens.

Tööde käigus rekonstrueeritakse lennurada, mis edaspidi saab olema 1970×30meetrine. Samuti laiendatakse ruleerimisteed, rekonstrueeritakse õhusõidukite perroon, paigaldatakse automaatne ilmastiku seiresüsteem, uuendatakse lennuvälja tuledesüsteemi ning ehitatakse uus hoolde- ja päästevarustuse angaar.

Ehitustööd kestavad 14 kuud ja need plaanitakse lõpetada tuleva aasta augustis.

Pärnu terminalihoone rekonstrueerimise projekt ja selle ekspertiis on valmis ning Tallinna Lennujaam loodab ehitustööde lepingu sõlmida veel sel aastal. Projekti järgi laieneb senine terminalihoone ligikaudu 900 ruutmeetri võrra, pakkudes võimalust teenindada samal ajal kuni 80 saabuvat ja 80 väljuvat reisijat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles