Regulaarlennud jäävad ootama Pärnu lennuvälja renoveerimist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu maavanem Andres Metsoja ja Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius kohtusid neljapäeval Tallinna lennujaama juhtkonnaga, muu hulgas oli kõne all Pärnu lennuvälja tulevik.

Metsoja sõnutsi on Tallinna Lennujaam seisukohal, et enne Pärnu lennujaama renoveerimist siia regulaarlende ei lubata. Samas tšarterlennud saavad toimuma sellelgi aastal. Peamine põhjus regulaarlendude osas on, et Pärnu lennujaam ei vasta rahvusvaheliste lendude turvanõuetele.

Regulaarse heal tasemel teeninduse pakkumiseks on vaja investeerida nii lennu- kui reisijate terminali, tõsta päästeteenistuse võimekust, parandada maa- ja reisijate teeninduse varustust ning palgata ja välja õpetada maapealne teenistus. Kõik see nõuab suuri kulutusi, mida Tallinna Lennujaam ei suuda praegu rahastada.

Metsoja kinnitusel on Tallinna Lennujaam nõus Pärnu lennujaama renoveerima praeguste plaanide kohaselt alates 2014. aastast ja seda juhul, kui õnnestub kaasata Euroopa toetusfondide raha.

Maavanem ütles, et Pärnu lennujaama renoveerimise eeltöödest on praeguseks valminud teostatavus-tasuvuse analüüs ja rajakatte uuring. „Meie ambitsioon on, et järgmise aasta riigieelarves oleks sees Pärnu lennujaama ehitusprojekti koostamine,“ sõnas Metsoja.

Et Pärnu lennuväljast ei kujuneks kulukas ja vähe kasutamist leidev taristu, uuritakse, kes hakkaksid tulevikus suvepealinna lennujaama teenuseid kasutama. Sihtasutus Pärnumaa Turism eestvedamisel ja turismiettevõtjate osalusel on asutud koostama analüüsi, et kaardistada potentsiaalsete lendajate arv tulevikus.

Mullu huvitus Pärnust lendamisest Flybe, mis soovis lende korraldada alates tänavu suvest, kuid Tallinna Lennujaama vastus oli eitav. Äraütlemist põhjendati korralduslike aspektide ja võimalike lisakulutustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles