"See pole okei” kampaania algatamine tõi pärnakale vägivallaennetuse auhinna (3)

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Esireas vägivallaennetuse auhinna saajad, kelle seas lühikeste juuste, prillide ja roosa kleidiga pärnakas Mikk Pärnits. Mikk pälvis tunnustuse sotsiaalmeediakampaania "See pole okei" algatamise eest.
Esireas vägivallaennetuse auhinna saajad, kelle seas lühikeste juuste, prillide ja roosa kleidiga pärnakas Mikk Pärnits. Mikk pälvis tunnustuse sotsiaalmeediakampaania "See pole okei" algatamise eest. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Täna tunnustasid president Kersti Kaljulaid ja justiitsminister Raivo Aeg neljandat korda tublisid inimesi, kes on panustanud vägivallaennetusse. Sotsiaalmeedia kampaania “See pole okei” algatamise eest tunnustati pärnakatki.

Aegi sõnul on auhinnasaajad suunanäitajad. “Mitu neist on panustanud vägivallaennetusse ja selle tõkestamisse juba üle kümne aasta. Nad on järjekindlalt läinud enda teed, isegi kui nende loodud teenused või teemapüstitus on olnud alguses kõrvaltvaatajatele võõrad,” lausus minister ja lisas, et näiteks inimkaubanduse ennetamise ja abistamise nõuandeliini on Eestis arendatud 2004. aastast.

Pärnakas Mikk Pärnits algatas koos Marianne Ubalehega Instagrami kampaania “See pole okei”. Tegemist on mitmetahulise veebipõhise algatusega, võitlemaks seksuaalse ahistamise ja naisevastase vägivalla vastu ahistamiste avalikustamise ja ohvrite julgustamise kaudu. Näiteks postitatakse lehele kuvatõmmiseid ahistavatest, häirivatest ja ähvardavatest sõnumitest ning ajutiste postitustena kogemuslugusid tänaval, ühistranspordis või mujal kogetud ahistamisest. Samuti antakse nõu ja julgustatakse ahistamisele vastu seisma ning sellest teada andma, seda ka koostöös veebipolitseiga.

Auhinna sai kaheksa inimest, kellest mitu on aidanud kaasa inimkaubanduse ja naistevastase vägivalla ennetamisele ning panustanud noorte teadlikkuse tõstmisse ja nende aitamisse. Tunnustuse pälvisid veel Eero Epner, Kärt Anvelt, Anna Markina, Rita Kaasik, Sirle Blumberg ja Kristiina Luht. Vägivallaennetuse auhinnale esitati sel aastal 36 kandidaati. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles