Lõvi Leo ja politsei külastasid Pärnu lastekodu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvi Leo lastele liiklusohutust õpetamas.
Lõvi Leo lastele liiklusohutust õpetamas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu politseiosakonna noorsoopolitseinikud ja sisekaitseakadeemia politseikadetid käisid koostöös maanteeameti liikluskasvatuse spetsialistiga reedel külas lastekodulastel.


Kümmekonnale kaheksa- kuni 14aastasele lapsele räägiti liiklusest: milleks on vaja kanda helkurit ja kuidas ohutult liigelda.



Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse konstaabli Nurmely Mitrahovitši sõnutsi oli tore tõdeda, et lapsed olid väga targad ja teadsid, kuidas liikluses käituda nii, et see oleks ohutu.



Lastele räägiti politseinike tööstki ja sellest, milline on seaduskuulekas käitumine. Koos politseinike ja Lõvi Leoga lahendasid lapsed ristsõnu, panid kokku pusle ning värvisid pilte. Lapsedki olid ette valmistanud üllatuse: üks poistest mängis pilli ja laulis.



Mitrahovitš ütles, et tegemist oli mõnusa koosviibimisega, kus poolteise tunni jooksul said lapsed ja politseinikud omavahel paremini tuttavaks ning vestlesid eri teemadel.



Konstaabel toonitas, et oluline on laste usaldus politsei suhtes ja kuna noorsoopolitseinikud käivad tihti koolides ennetustööd tegemas, on politseinikud lastele juba nägupidi teda ja vastupidi.



Mitrahovitš lisas, et rõõmustab, kui koolis politseiga kokku puutunud laps astub tänavalgi juurde ja tunneb huvi, kuidas politseil läheb, ning räägib sellest, mida ta ise vahepeal teinud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles