Tormituul jättis sajad Pärnumaa kodud elektrita

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Tormituul toob kaasa elektrikatkestused.
Tormituul toob kaasa elektrikatkestused. Foto: Elmo Riig

Täna kell 10.30 oli tormituulte tõttu Pärnumaal elektrita üle 1000 majapidamise, paarkümmend minutit hiljem langes vooluta kodude hulk 900 kanti. Pealelõunaks oli enamik neist elektri tagasi saanud.

Hommikul vooluta jäänud majapidamised asusid Elektrilevi elektrikatkestuste kaardi peamiselt Audru, Lindi ja Jõõpre kandis.

Ilmateenistuse teatel puhub täna Pärnumaal edelatuul 12, puhanguti 15–20, rannikul kuni 23 meetrit sekundis.

Kuna tuul on endiselt väga kõva ja mõnes piirkonnas prognoosi järgi isegi tugevneb, on Elektrilevi teatel ohutuse seisukohast teatud liiki töid tormituultega keerukas teha ja seetõttu võib rikete kõrvaldamine oodatust enam aega võtta.

Elektrilevi lubab koos partneritega teha kõik võimaliku, et rikete korral vool võimalikult kiirelt majapidamistesse tagasi tuua. “Brigaadid toimetavad kõikjal Eestis ja praegu saab öelda, et seis on kontrolli all. Kriitilist seisu pole õnneks üheski maakonnas,” hindas olukorda Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Elektrilevi paneb inimestele südamele, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmetealune maapind võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi. Liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel tuleb helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles