Pärnumaale lisandus 11 viiruspositiivset, kellest mitut nakatas iluteenindaja

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Terviseameti juhi Kadri Juhkami sõnul ei ole meil vaktsiini saabumiseni muud varianti kui hoida vahet ja kanda avalikus kohas maski.
Terviseameti juhi Kadri Juhkami sõnul ei ole meil vaktsiini saabumiseni muud varianti kui hoida vahet ja kanda avalikus kohas maski. Foto: Urmas Luik

Viimase ööpäevaga tehti Pärnumaal 303 koroonaviiruse testi, millest positiivseks osutus 11 ehk 3,6 protsenti. 100 000 elaniku kohta on haigestumus maakonnas 131,1.

Pärnumaale lisandunud kolm nakatunut said viiruse pereliikmelt, kaht nakatas tuttav ning kaks said viiruse klienditeenindajalt ja üks õppeasutusest, ühe nakkusallikas on teadmata. Kahe nakatunu asjaolusid selgitatakse.

Koroonahaigeks osutunud ilu- ja isikuteenuste pakkuja klientidest on lähikontaktsena tuvastatud ja jälgimisel seitse kundet, neist kahe test osutus eile positiivseks. Terviseamet ei avaldanud teenusepakkuja töökohta.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juht Kadri Juhkam rõhutas, et kõige kindlamini on nakatumist võimalik vältida siseruumides korrektselt maski kandes, vahet hoides ja väga oluline on ruume ventileerida.

“Nagu kõikide asjadega võtab ka maskikandmisega harjumine aega, aga sellest pole pääsu,” tõdes Juhkam. 

Terviseameti Lääne regionaalosakond jälgib Pärnumaal 627 lähikontaktset inimest, haigestunuid on jälgimisel 101 posiivset juhtu. Pärnumaal vaatleb amet kolme koroonakollet: 11 nakatunuga Mai kooli ja seitsme nakatunuga Uulu põhikooli ning Jõõpre Kodu kollet, kus haigestunuid on 14.

Pärnu haiglas viibib ravil seitse pärgviiruse kandjat, kellest ükski pole intensiivravil.

Koroonagraafik 27.11.20
Koroonagraafik 27.11.20 Foto: Pärnu Postimees

Läinud ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5731 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 384 ehk 6,7 protsenti.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on riigis 303,09. 

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus viirus tuvastati 178 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 79, Tartumaale 49, Pärnumaale 11 ja Võrumaale 10 uut viiruspositiivset. Teistesse maakondadesse laekus alla kümne nakatunu. Kaheksal positiivse proovi andnul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Eesti haiglates viibib 163 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on seitse. Suri kolm koroonaviirusega nakatunud inimest: 91aastane naine, 71- ja 91aastane mees. Kokku on Eestis surnud 97 koroonasse nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles