Linn tahab osa töötajate palka kergitada

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus saatis volikokku hoolekande- ja kultuuriasutuste töötajate palgatõusu eelnõu.
Pärnu linnavalitsus saatis volikokku hoolekande- ja kultuuriasutuste töötajate palgatõusu eelnõu. Foto: Arvo Meeks

Pärnu linnavalitsus saatis täna volikokku järgmise aasta eelarve projekti, mis näeb ette hoolekande- ja kultuuriasutuste töötajate palgatõusu ja 28,3 miljoni eurot investeeringuid.

Haridustöötajate palk muutub iga aasta 1. septembril, hoolekande- ja kultuuriasutuste töötajate oma aasta alguses. Tänavu jäi palk samaks neil haridustöötajatel, kelle töötasu on seotud põhikooli- ja gümnaasiumiõpetaja töötasu alammääraga. Palk tõusis vaid neil, kelle töötasu sõltub Pärnu linna palgatöötaja keskmisest brutotulust, mis 2018. aastal oli 1090 ja mullu 1162,63 eurot kuus.

Kuna keskmine brutotulu oli 2019. aastal varasemast suurem, tõusis üldhariduskoolide kõrgharidusega muude õppe-, kasvatus- või noorsootööga seotud töötajate ja kooli raamatukoguhoidjate töötasu alammäär 1. septembrist 930,10 ja lasteaiaõpetajate abidel 755,71 euroni kuus. Kuigi palgad on väikesed, on näiteks kooli raamatukoguhoidjate töötasu alammäära viimase kahe aasta jooksul tõstetud 114,10 ja lasteaiaõpetaja abide töötasu alammäära 92,71 euro võrra.

Keskraamatukogu kõrgharidusega raamatukoguhoidjate töötasu alammäär peaks eelnõu järgi järgmisest aastast suurenema 1139,38 euroni kuus. Viimase kahe aastaga on nende palka tõstetud 139,38 eurot.

Kultuuri- ja spordiasutuste kõrgharidusega muude kultuuri- ja sporditööga seotud spetsialistide (näiteks Audru ja Seljametsa muuseumi töötajate) töötasu alammäär kerkib 930,10 euroni, linnaorkestri orkestrantide oma 697,58 euroni.

Kõrgharidusega hoolekandespetsialistide, sealhulgas tegevusjuhendajate, sotsiaalpedagoogide, sotsiaaltöötajate-tugiisikute töötasu alammäära on kavas tõsta 965 euroni.

Kutsestandardiga hooldustöötajate töötasu alammäär kasvaks eelnõu järgi 813,84 ja kutsestandardita hooldustöötajate oma 755 euroni.

Kõrgharidusega hoolekandespetsialistide viimase kahe aasta palgatõus on 149, kutsestandardiga hooldustöötajatel 99,84 ja kutsestandardita hooldustöötajatel 92,71 eurot.

“Mul on hea meel, et aeglustunud majanduskasvu tingimustes on meil õnnestunud palku säilitada ning hoolekande- ja kultuuriasutustes isegi tõsta. Sotsiaal- ja kultuurivaldkonnas on teistega võrreldes palgad madalamad ning on igati põhjendatud, et neid aidatakse järele,” ütles abilinnapea Meelis Kukk ja lisas, et linnavalitsuse töötajate palk uuest aastast ei tõuse.

Järgmise aasta investeeringuteks on planeeritud 28,3 miljonit eurot. Selle eest hakatakse ehitama uut silda ja Pärnu Päikese kooli, rekonstrueeritakse Rääma põhikooli, Mai lasteaia Raeküla maja ja Paikuse lasteaia Kastani väikekoha maja hoone ning uuendatakse Audru ja Paikuse osavalla tänavavalgustust, Pärnu rannapromenaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles