Linna värvikampaanias lõi kaasa mullusest poole rohkem majaomanikke

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Värskelt võõbatud Papli 4 elamu sai linnalt toetuse.
Värskelt võõbatud Papli 4 elamu sai linnalt toetuse. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kinnitas tänasel istungil “Värvid linna!" kampaania tulemused ja toetab 35 eraisikust majaomaniku ja nelja korteriühistu värviostu kokku 10 320 euro eest.

Kuluhüvitise saajate seast leiab nii Pärnu keskuslinnas kui kolme osavalla hoonete omanikke. Kampaania abil tehti eri värvitöid: uue kuue said nii piirdeaiad, fassaadid kui katusedki.

Väikseim makstav hüvitis on tänavu 59 eurot ja suurim 2000 eurot.

Mais alanud värvikampaania nägi ette, et võõpamistööd lõpetatakse 25. oktoobriks, kõik taotluse esitajad said sellega hakkama.

Pärnu linnavalitsuse linnakujunduse spetsialisti Janno Poopuu sõnutsi kasvas tänavu kampaanias osalejate arv mullusega võrreldes pea poole võrra. Kui sel aastal pani Pärnu linn õla alla 39 majaomaniku värvitöödele, siis mullu sai värviostuks tuge 26 taotluse esitajat: 23 eraisikust majaomanikku, kaks korteriühistut ja üks ettevõte. Kampaaniatoetusena maksti välja 4750 eurot.

Poopuu ütlust mööda näitab suurenenud taotluste arv, et värvikampaania on inimestele vajalik. “See, et linn kompenseerib kuni pool värvikuludest, on omavalitsuse oluline panus. Järgmisel aastal värvikampaania kindlasti jätkub, kutsume majaomanikke sellest aktiivselt osa võtma ja aegsasti värvitöid planeerima,” lausus linnaametnik.

Teiste seas sai värvikampaania toetust tänavu Henno tänav 2 asuv maja.
Teiste seas sai värvikampaania toetust tänavu Henno tänav 2 asuv maja. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles