Metsamasinate ehitajat väärtustab Saarde valla suur vapimärk

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Metsamasinate valmistaja, OÜ Metsise omanik ja juhataja võttis Saarde valla suure vapimärgi vastu oma kontoris, tunnustuse andsid üle vallavolikogu esimees Kalle Song ja vallavanem Andres Annast.
Metsamasinate valmistaja, OÜ Metsise omanik ja juhataja võttis Saarde valla suure vapimärgi vastu oma kontoris, tunnustuse andsid üle vallavolikogu esimees Kalle Song ja vallavanem Andres Annast. Foto: Erakogu

Saarde vallas Väljakülas valmistab Ivo Jürgensoni juhitav osaühing Metsis metsaveotraktoreid, harvestere ehk langetustraktoreid ja pikatüvevedukeid ning teeb neile tehnilist hoolet, andes aasta läbi tööd kümmekonnale kohalikule. 

Patenditud kaubamärgi Metsis all on valminud üle 100 masina nii kodu- kui välismaistele tellijatele. Mullu suvel tutvus Metsise tööga president Kersti Kaljulaid.

Koduvald otsustas väärtustada ettevõtjat, Metsise juhatajat, tööandjat ja tööjõu koolitajat Jürgensoni valla kõrgeima tunnustuse ehk Saarde valla suure vapimärgiga. Paraku kollitab meid jätkuvalt koroonaoht, mis ei luba pidada rahvarohkeid tunnustusüritusi. Seepärast andsid Saarde vallavolikogu esimees Kalle Song ja vallavanem Andres Annast autasu selle laureaadile üle tema kontoris olematu publiku silme all.

Sügiskuu alguses oli Väljaküla meestel tootmishallis käsil 109. Metsise kokkupanemine. Osaühingu juhataja Ivo Jürgenson (paremal), müügimees Sven Mäger ja masina montaažiga on ametis Taavo Lensment.
Sügiskuu alguses oli Väljaküla meestel tootmishallis käsil 109. Metsise kokkupanemine. Osaühingu juhataja Ivo Jürgenson (paremal), müügimees Sven Mäger ja masina montaažiga on ametis Taavo Lensment. Foto: Silvia Paluoja

Tallinna polütehnikumi diplomiga Jürgensoni väikeettevõte alustas tegevust eelmise sajandi lõpukümnendil ja 2003. aastal seisis Tartus maamessil tuntud kaubamärkidega masinatootjate kõrval mees metsast oma oranži-musta kabiiniga Metsise kõrval. Masin oli kokku pandud kunagise Tihemetsa sovhoostehnikumi kartulihoidlast ümber ehitatud tootmispinnal.

Varem on Jürgensoni kui noore ettevõtliku maaelu väärtustaja tegevust tunnustanud ajaleht Pärnu Postimees oma eripreemiaga Pärnumaa mainekaimal konkursil, mis kannab Carl Robert Jakobsoni nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles