Pärnumaal otsitakse asenduskodu lastele 14 kingipäkapikku

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Kõikide laste kingid komplekteeritakse individuaalselt.
Kõikide laste kingid komplekteeritakse individuaalselt. Foto: Konstantin Sednev

12. aastat kogub SEB heategevusfond kokku kingisoovid lastelt, kes elavad kas asendus- või turvakodus. Pühade-eelse nädala jooksul loodetakse Jõulusoovide puu projektiga leida head inimesed, kes annavad oma panuse, et täita 34 Pärnumaal asenduskodu peres elava lapse jõulusoovid.

Jõulusoovide puu projektis osaleb Pärnumaalt Pärnu laste ja noorte tugikeskus. Siinsete laste seas on palju erilisi soove, mis ootavad heasoovlike annetajate panust. Näiteks 12aastane Ivar soovib endale drooni. “Ta on tehnikahuviline poiss, kes hea meelega abistab remonditöödes, näiteks jalgrattaid parandades. Poiss eelistab aega veeta omaette, talle meeldib pildistada ja kui ta saaks endale drooni, oleks tal võimalus uusi tehnilisi asju proovida ja vahvamaid pilte teha,” rääkis heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi.

Kümneaastase Carina kingikotti võiks jõuluvana pista roosa nutikella, mis aitaks jälgida oma liikumisharjumusi ja õigeks ajaks kooli jõuda. Nutikellast unistavad ka 11aastane Margus ja 16aastane Reino.

15aastane Kerli armastab olla oma toas, kuulata muusikat ja vaadata videoid. Selleks et ta ei häiriks teisi pereliikmeid, soovib tüdruk kõrvaklappe.

12aastasele Annile meeldivad väga pusled ja olemasolevaid on ta juba korduvalt kokku pannud, teda rõõmustaks uus.

Aastane Jaanika ootab kingikotti kujundite sortimise mängu, kus saab nuputada, kuhu miski käib.

“Jõuluõhtul kingituste saamine on paljudele lastele aasta kõrghetk. Unistuste jõulukingitus saab reaalsuseks, kui kuulata ja märgata, mida laps tegelikult soovib ja mis on selle soovi taga. Lapsel, kes ei saa elada oma päritolu peres, on erilise jõulusoovi taga omaette lugu. Oma kirjades on nad lahti mõtestanud, miks just see kink on talle oluline. Olgu sooviks kõrvaklapid, mis aitavad suures peres kasvades aeg-ajalt omaette olla, või aktiivsusmonitor, mis motiveerib kiirendama sammu teel koolist trenni, või tõukeratas, millel koos sõpradega kodutänavas ringi sõita,” loetles Lumi laste soove.

Annetajal on võimalus laste unistuste täitmiseks valida soovide seast südamelähedane kingitus ja täita ühe või mitme lapse kingisoov. Kõikide laste kingid pannakse kokku individuaalselt.

“Aastas on 365 päeva ja 8760 tundi. Iga päev ja tund inimese elus on võrdselt tähtis! Unistused ei lõpe jõuludega. Kõik lapsed tahavad elust rõõmu tunda ja hobidega tegelda aasta läbi. Kutsume inimesi tegema ka püsiannetusi, sest järjepidev tugi on oluline. Noor, kes asendushooldusel elades omandab haridust kutse- või ülikoolis, saab vajamineva toe õppevahendite soetamiseks. Nii saab spordipoiss hobistipendiumi programmi toel osaleda võistlustel või spordilaagris,” laiendas Lumi projekti eesmärki.

Eesti asendus- ja turvakodude laste jõulusoovid on üleval veebiaadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu. Pärnumaal on tänase seisuga kingita veel 14 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles