Maapered saavad taas hajaasustuse toetust küsida

Kati Saagim
Copy
Programmi raames toetatakse näiteks neid peresid, kes soovivad uuendada oma majapidamise joogiveevarustust.
Programmi raames toetatakse näiteks neid peresid, kes soovivad uuendada oma majapidamise joogiveevarustust. Foto: Urmas Luik

Paikuse, Audru ja Tõstamaa osavallas elavad pered saavad tänavugi oma elutingimuste parandamiseks taotleda hajaasutuse programmist toetust. Avaldusi saab esitada 1. veebruarist 1. aprillini.

Programmi raames toetatakse neid peresid, kes soovivad uuendada oma majapidamise joogiveevarustust, paigaldada puhastusseadmeid, rajada kanalisatsioonisüsteemi, ehitada aasta läbi ligipääsetavat juurdepääsuteed või paigaldada autonoomset elektrisüsteemi.

Toetust saab taotleda elukohajärgse majapidamise tarvis, kuhu taotleja oli sisse kirjutatud tänavu 1. jaanuari seisuga. Programmist on võimalik saada toetust kuni 6500 eurot majapidamise kohta ja taotleja omafinantseering peab moodustama vähemalt 33 protsenti projekti maksumusest.

Taotlejaile annavad abi ja nõu projektijuhid: Paikuse osavallakeskuses Velmo Narruskberg, Audrus Peeter Viik ja Tõstamaal Alo Tomson. 

Möödunud aastal rahuldati Pärnus selle programmi raames 51 taotlust. Mitmel puhul esitati ühest majapidamisest kaks taotlust (enamasti joogiveevarustuse uuendamiseks ja kanalisatsioonisüsteemi rajamiseks), nii et kokku parandati mullu Pärnus 46 maapere elutingimusi 153 069 euro eest. Riik toetas Pärnu osavaldade peresid 69 376 euroga, millele linn lisas 83 693 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles