Haigla nõukogu liige reklaamib koroona ennetuseks ravimit, mis võib ohustada tervist (25)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
SA Pärnu Haigla nõukokku kuuluv linnavolikogu aseesimees ja loodus- ja alternatiivteraapiaga tegelev Helle Kullerkupp soovitab sotsiaalmeedias COVID-19 raviks retseptiravimit.
SA Pärnu Haigla nõukokku kuuluv linnavolikogu aseesimees ja loodus- ja alternatiivteraapiaga tegelev Helle Kullerkupp soovitab sotsiaalmeedias COVID-19 raviks retseptiravimit. Foto: Mailiis Ollino

Sihtasutuse Pärnu Haigla nõukokku kuuluv EKRE Pärnumaa piirkonna juht Helle Kullerkupp propageerib oma sotsiaalmeedia kontol autoimmuunhaiguste puhul kasutatavat ravimit Plaquenil, mis tema kinnitusel olevat trombe ennetava toime tõttu tõhus COVID-19 ravis. Spetsialiste paneb selline käsitlus sügavalt ohkama ja pead vangutama, sest retseptiravimi uisapäisa manustamine võib tuua kaasa tervisehädasid.

„PLAQUENIL. Toimeained: hüdroksüklorokviin. Eestis ravimina olemas, loodame, et seda ka haigetel kasutatakse. Tegemist on trombi ennetava ravimiga. Professor ei soovita midagi erilist; trombi ennetus tsink immuunsusele ja antibiootikumid bakteriaalse põletiku ennetus (kirjapilt muutmata, E-G. L.),” jagas Kullerkupp, kellele kuulub ka loodus- ja alternatiivteraapiaga tegelev Tervistav Stuudio, nädal tagasi konservatiivset maailmavaadet levitavas portaalis Objektiiv avaldatud artiklit „Meditsiiniteadlane: Hüdroksüklorokviin on tõhus COVID-19 ravim ja teisiti väita on ohtlik”, milles USAs asuva Yale’i ülikooli epidemioloogiateadlase Harvey Rischi väidetele tuginedes kirjeldatakse hüdroksüklorokviini, tsingi ja lihtsamat sorti antibiootikumide kombinatsiooni kui tõhusat COVID-19 ravikuuri.

Kui Objektiiv kirjutas, et Rischi kinnitusel on nimetatud arstimite kasutamine Hiina viiruse raviks ohutu, siis Eesti proviisorite koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas on hoopis teist meelt.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles