Häädemeeste vallavanem: MTÜd ei pidanudki metsaraie arutelule kaasama (3)

Lauri Mutso
Copy
Häädemeeste kogukonda esindav MTÜ Rannamänniku Kaitseks soovib olla kohalikku metsa puudutavate otsuste langetamise juures.
Häädemeeste kogukonda esindav MTÜ Rannamänniku Kaitseks soovib olla kohalikku metsa puudutavate otsuste langetamise juures. Foto: Urmas Luik

MTÜ Ranna­männiku Kaitseks on pettunud, et Häädemeeste vallavalitsus ja riigimetsa majandamise keskus (RMK) ei kaasanud kohalikke plaanitava valikraie arutelule, kuigi kõrgendatud avaliku huviga (KAH) alade kohta käivate raiete puhul on kohalikke kaasata kohustuslik. Pealegi oli Häädemeeste vallavanem Karel Tölp varem koostööd lubanud.

Vallavanem aga leidis, et MTÜd ei olnud vaja kaasata, kuna koosolekul RMKga osales kogukonna esindajaidki, kellelt RMK valikraie kohta ettepanekuid ootab.

RMK andis läinud nädalal teada, et kavatseb Häädemeestel teha kaheksa hektari suurusel alal valikraie, uurimaks maaülikooliga, millised mõjud sellel on võrreldes ümberkaudsete varasemate raietega. Kohalikku kogukonda esindav MTÜ aga soovib olla otsuste langetamise juures.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles