Nublu päästis unne vajunud koka elu

Pärnu Postimees
Copy
Köögis kõrbes pliidile jäetud toit. Foto on illustreeriv.
Köögis kõrbes pliidile jäetud toit. Foto on illustreeriv. Foto: Päästeamet

G4Si turvatöötaja päästis Tori vallas mehe, kes alkoholijoobes oli asunud süüa tegema ja seejärel magama jäänud. Toidukõrbemisest teavitas turvaettevõtte juhtimiskeskust suitsu- ja vinguandur Nublu, mille valjule häiresignaalile unne suikunud mees ei reageerinud.

19. veebruaril kell 20.37 sai G4Si juhtimiskeskus tulekahjuteate eramusse paigaldatud suitsu- ja vinguandurilt. Alarm tuli Tori vallast Tammiste külast. Turvaettevõtte töötaja helistas kliendile, kuid keegi ei vastanud. Õnneks võttis telefoni vastu nimekirjas järgmine kontaktisik, kes palus saata patrulli olukorda kontrollima.

Ka turvatöötaja uksekoputusele ei reageerinud keegi, kuid aknast oli näha, et tossu täis toas magab diivanil inimene. 

Aknakoputuse peale ärkas mees üles, köhis kõvasti ja avas siis turvatöötajale ukse.

Selgus, et majaelanik oli süüa teinud ja ise magama jäänud. Toit läks pliidil kõrbema ja ajas toad suitsu täis. Õnnesärgis sündinud kulbikuningas tunnistas turvatöötajale, et oli alkoholi tarvitanud ega mäletanud söögitegemisest midagi. Mees oli turvatöötajale väga tänulik, et tuleohtu märgati, kohe reageeriti ja appi tuldi.

Turvatöötaja saatis mehe õue värske õhu kätte, võttis pliidilt kõrbenud toidu ja viis selle välja, tuulutas toad ja kutsus kohale kiirabi ja päästjad. Meedikud vaatasid mehe üle ja lubasid tal koju jääda. Päästjad kontrollisid tuleohutuse mõttes igaks juhuks toad üle.

Tammiste elanik oli tänavu juba kolmas G4Si töötajate päästetud mees, kes unustas toidu pliidile kõrbema ja jäi nii sügavasse unne, et ei kuulnud isegi suitsu- ja vinguanduri valju alarmi. Õnneks kasutati Nublu andurit, mis saatis signaali ka turvafirma juhtimiskeskusesse, kust saadeti abiväge, kes inimelud päästis.

Suitsu- ja vinguanduri edastatud teade käivitas päästeoperatsiooni Tammistes.
Suitsu- ja vinguanduri edastatud teade käivitas päästeoperatsiooni Tammistes. Foto: Parksepa lasteaed
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles