Mees pääses vingusurmast üle noatera

Pärnu Postimees
Copy
Päästjad said väljakutse korterisse, mis oli täitunud vinguga.
 
Päästjad said väljakutse korterisse, mis oli täitunud vinguga.  Foto: Marko Saarm

Reedel kell 17.34 said päästjad väljakutse Pärnu linna Telliskivi tänavale, kus kütmise tõttu oli tuba tugevalt vingu täis valgunud.

Inimesed olid toonud vingugaasi täis korterist teadvuse kaotanud mehe koridori. Päästjad viisid mehe õue värske õhu kätte ja andsid ta üle kiirabiarstidele.

Pritsumehed tuulutasid vingu täis ruumi ülerõhuventilaatoritega.

Et selliseid raskeid õnnetusi ennetada, tuleks paigaldada vinguandur kõikidesse kodudesse, kus on kas gaasi- või tahkekütteseadmed. Seade annab häirega märku kohe, kui vingugaasi sisaldus õhus hakkab inimese tervist ohustama.

“Vinguanduri paigaldamine tahkekütteseadmega eluruumidesse muutub kohustuslikuks 2022. aasta algusest, kuid soovitame selle soetada juba varakult,” julgustas Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits elupäästvat seadet hankima varem.

Enne vinguanduri paigaldamist tuleb hoolikalt lugeda toote kasutus- ja paigaldusjuhiseid: andurid ja nendes kasutatav tehnoloogia erineb, nii võivad võivad ka paigaldusjuhised tootjati erineda.
Enne vinguanduri paigaldamist tuleb hoolikalt lugeda toote kasutus- ja paigaldusjuhiseid: andurid ja nendes kasutatav tehnoloogia erineb, nii võivad võivad ka paigaldusjuhised tootjati erineda. Foto: Lääne päästekeskus

Mida teha, kui toas on ving ja vingugaasiandur hakkab tööle?

  • Esmasena tuleb kiiresti avada aknad, uksed ja ruum korralikult tuulutada.
  • Lülitage välja kõik soojusseadmed ja/või kustutage tuli ahjus või pliidi all.
  • Kutsuge kvalifitseeritud tehnik, kes aitab probleemi lahendada, enne ärge ise soojusseadmeid kasutage.
  • Kui kellelgi on vingugaasimürgistuse sümptomid – peavalu, pea käib ringi, süda paha, oksendamine –, kutsuge kiirabi ja toimetage kannatanud viivitamatult värske õhu kätte.
Andmed: päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles