Pargi 1 kompleks jõudis enampakkumisele

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Kindlasti ei tohi tulevane uus omanik lammutada Pargi tänava poole jäävat kahekorruselist punastest tellistest hooneosa.
Kindlasti ei tohi tulevane uus omanik lammutada Pargi tänava poole jäävat kahekorruselist punastest tellistest hooneosa. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu südalinnas täpselt bussijaama ja äsja renoveeritud raudteevalitsuse villa vahel laiutab justkui meenutusena vanadest aegadest endine kutsehariduskeskuse kompleks. Nüüd on see aga üle 1,1 miljoni eurose alghinnaga enampakkumisele pandud, et järgmine omanik annaks alale uue hingamise.

Pika ajalooga hoonekompleksis toimetas aastaid maakonna suurim õppeasutus Pärnumaa kutsehariduskeskus. Kümmekond aastat tagasi ei leidnud kutsekool majadele enam kasutust, küll kasutas 2014/2015. õppeaastal seda kompleksi Koidula kooli pere, kuna nende koolimaja oli remondis.

Aktsiaseltsil Riigi Kinnisvara (RKAS) pole vaja hooneid alles hoida. Varem plaanis riigiettevõte rajada sellele alale riigimaja, mida, nagu nüüdseks selge, sinna siiski ei tule.

Seetõttu on krunt alates neljapäevast enampakkumisel. Kinnistul nähakse tulevikus äri- ja elamupindu, mille arendamist magus asukoht soosib.

Riigifirma on jõudnud ära teha detailplaneeringu. Sellega on 0,64 hektari suurusele krundile võimalik rajada kuni viis hoonet, mille brutopind võiks jääda 17 000 ruutmeetri ligi.

Hooned tohivad olla kuni viiekorruselised, samuti on määratud kõrgeim ehituspiir – 21,7 meetrit. Liitumised ja ühendused vajalike kommunikatsioonidega on olemas juba praegu nagu ka juurdepääs avalikult teelt.

Praegu kuulub kompleksi eri ajajärkudel ehitatud maju, millest osa tuleb säilitada: kindlasti ei tohi lammutada Pargi tänava poole jäävat kahekorruselist punastest tellistest hooneosa.

Avalikule kirjalikule enampakkumisele pandud kompleksi alghind on 1 125 600 eurot ja oksjon lõpeb 27. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles