Vähemusrahvuste festival saab rahasüsti

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Eelmisel aastal toimunud festival Multikultuurne Pärnu oli järjekorras 15.
Eelmisel aastal toimunud festival Multikultuurne Pärnu oli järjekorras 15. Foto: Mailiis Ollino

Integratsiooni sihtasutus toetab 22 rahvusvähemuste kultuuriseltsi projekti 75 500 euroga. Suvepealinnast antakse rahatuge festivalile Multikultuurne Pärnu.

“Rahvusvähemuste kultuuriseltside toetuse eesmärk on aidata Eestis esindatud rahvusvähemuste kultuuripärandi säilitada, sellega seotud traditsioone hoida ja tutvustada Eesti avalikkusele, kaasata noori rahvusvähemuste kultuuriseltside tegevusse ning luua koostöösuhteid rahvusvähemuste ja eesti kultuuriseltside vahel,” loetles Integratsiooni SA juhataja Irene Käosaar.

“Positiivne, et sel aastal ei vähenenud taotlejate arv ja rahvusvähemuste kultuuriseltsid on valmis aktiivselt panustama meie kultuurielu rikastamisse. Eriti hea meel on selle üle, et juba kogenud taotlejate kõrval saavad toetuse esmakordsed taotlejad, näiteks mittetulundusühing Sophia, Armeenia kultuuri- ja spordiselts Nairi ja Eestimaa poolakate selts Polonia,” rääkis sihtasutuse kultuurilise mitmekesisuse valdkonnajuht Kristina Pirgop.

Pärast liikumis- ja kogunemispiirangute lõppu viiakse Integratsiooni SA toel ellu rahvusvähemuste seltside traditsioonilised suurüritused, nagu näiteks festival Multikultuurne Pärnu.

Rahvusvähemuste kultuuriseltside projektid ja üritused viiakse lisaks ellu Tallinnas, Kolkjas, Sillamäel, Narvas, Jõhvis, Sännas, Rakveres, Haapsalus, Kärus, Tartus ja Valgas. Peale traditsiooniliste festivalide korraldatakse kontserte, kus on võimalik nautida leedu, aserbaidžaani, ukraina, armeenia, valgevene ja udmurdi muusikat ning toimuvad ka töötoad.

Konkursile laekus 51 taotlust. Toetuse maksimumsumma oli 6000 eurot taotluse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles