Kulupõlengud ohustavad mitmel pool metsi ja maju

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Päästeamet on saanud teateid juba mitmest kulupõlengust Pärnumaa erinevates nurkades.
Päästeamet on saanud teateid juba mitmest kulupõlengust Pärnumaa erinevates nurkades. Foto: Elmo Riig

Põhja-Pärnumaa vallas Kõnnu külas põleb 20 000 ruutmeetrit kuiva maad, tulekahju ohustab lähedal asuvat männimetsa ja hoonestust. Tuletõrjujad on kutsutud kulupõlenguid kustutama ka Tõstamaale ja Häädemeeste valda.

Põlengust andis teada mööduja, kes suitsu ja tuld märgates helistas päästekeskusele. Päästjad said teate kell 10.30 ja on asunud seda kustutama. Põleb 100×200 ruutmeetrit.

Lõuka külas Tõstamaal põletasid inimesed metsa ääres kulu, kuid tuule tõttu läks tuli käest ära. Põleng ulatus on ligemale 100 meetrit.

Häädemeestel Rannametsa külas põleb üle 100×200 meetri maastikku majade läheduses. Kohal on Häädemeeste päästekomando, kes kustutavad põlengut kululuudade ja kuuerattalise maastikusõiduki UTVga.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et kulupõletamine on Eestis aasta ringi keelatud. Tuld tohib teha vaid tuulevaikse ilmaga ja peab hoolikalt jälgima, et sädemed ei lendaks kergesti süttivale materjalile. Lõkkekohta valides on oluline arvestada, et see jääks hoonetest ja metsast ohutusse kaugusse.

Kulupõletamine on karistatav kuni 1200eurose trahviga ja võib juhtuda, et hüvitada tuleb ka põlenguga tekitatud kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles