Euroopa turism ootab koroonapassiks ristitud tõendit

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Euroopa Parlamendi kodanikuvabaduste komisjoni liige Marina Kaljurand vajab Brüsselisse tööle lennates kolme eri dokumenti.
Euroopa Parlamendi kodanikuvabaduste komisjoni liige Marina Kaljurand vajab Brüsselisse tööle lennates kolme eri dokumenti. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Liidu riigid on koroonapassiks ristitud rohelise digitõendi suhtes üksmeelele jõudnud ning eilsel veebikohtumisel arutati juba dokumendi võimaluste ja ohtude üle. Kas tõend, mis hakkab näitama, et inimene on kas vaktsineeritud, COVID-19 läbi põdenud või saanud hiljuti viiruse suhtes negatiivse testitulemuse, aitab turismi juba sel suvel Pärnumaalgi hoogustada, näitavad lähikuud.

Euroopa Parlamendi turismistrateegia raportöör Cláudia Monteiro de Aguiar ütles, et tagantjärele saab nüüd öelda: see, mida Euroopa Liidus pandeemia alguses tehti – iga riik rakendas oma territooriumil erinevaid reisimise, testimise või eneseisolatsiooni reegleid – oli viga ja tekitas inimestes segadust. “Proovime nüüd Euroopa Liidus paika panna ühised reeglid, mis aitaks nii turismisektorit kui majandust,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles