Tori vald maksaks Sindis ametnike töötingimuste parandamise eest miljon eurot

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Väliselt ei muutu suurt midagi, sest kaitse all ongi Sindi raekoda kui funktsionalistliku ametiasu­tuse hoone näidis.
Väliselt ei muutu suurt midagi, sest kaitse all ongi Sindi raekoda kui funktsionalistliku ametiasu­tuse hoone näidis. Foto: Urmas Luik

Kui mõne aasta eest omavalitsusi liideti ja halduspiire muudeti, sattusid Tori vallaametnikud ebamugavasse olukorda: koondvalla halduskeskuse Sindi raekoda kippus seni mitmes majas töötanud ametnikele kitsaks jääma. Nüüd on lahendus käegakatsutav.

Nimelt on juba mitu aastat kavandatud Sindi ajaloolise raekoja ümberehitust nii, et selle mahtu ­senisest ratsionaalsemalt ära kasutada. Eelmisel nädalal väljastati ehitusluba, et rekonstrueerida hoone praeguses mahus.

“Juurde me midagi ei ehita, ära ei lammuta,” kinnitas Tori valla­arhitekt Kristjan Kullerkan.

Kultuurimälestiste registrisse ­kantud Sindi raekoda on ehitatud 1930. aastate lõpus, arhitektiks tollane ehitusinsener Joonas Kinnunen. “Kahtlustatud on ka nimekamaid arhitekte,” märkis Kullerkan. Tuues samal ajal esile, et kaitsealuse hoone ümberehituseks valmistudes tutvus ta ühes ametikaaslastega majaga põhjalikult ja jõuti arvamusele, et see on projekteeritud justkui “inseneri unistus”, mis siiski viitab Kinnunenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles