Üürgavast andurist polnud abi, purupurjus mehe päästsid hullemast naabrid

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Jaamakülas puhkes ühe elamise köögis tulekahju, korteriperemees oli samal ajal umbjoobes. Pilt on illustratiivne.
Jaamakülas puhkes ühe elamise köögis tulekahju, korteriperemees oli samal ajal umbjoobes. Pilt on illustratiivne. Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Eile hilisõhtul teatati häirekeskusele tulekahjust Saarde vallas Jaamakülas, kus elamises kuuldi üürgamas suitsuandurit.

Kell 23.02 helistati Jaamakülast, kus üleaedsed avastasid naabri elamises põlengu.

Päästeameti valvepressiesindaja Rain Põllu vahendas, et korterisse sisenenud naabrid avastasid, et süttinud oli osa köögipõrandast ja selle all kaltsud. “Samal ajal, kui päästjad sündmuskohale sõitsid, andsid naabrid teada, et on tulekahju ise ära kustutanud,” täpsustas päästeameti esindaja.

Ehkki suurem oht oli kõrvaldatud, sõitsid pritsimehed Jaamakülla, kontrollisid olukorra korteris üle ja tuulutasid ruumid. Põlenud eluruumi elanik anti üle politseile, kuna too oli ebaadekvaatne ega allunud korraldustele. “Kui juba naabrid peavad tuld kustutama, siis mingi mure temaga oli,” arvas Põllu.

Politsei- ja piirivalveameti valvepressiesindaja Kerly Virk täpsustas, et naabrid reageerisid suitsuandurile, mis lärmakalt ohust märku andis. “Politseil oli sel väljakutsel tegemist nii palju, et viisime korterist umbes neljapromillises joobes mehe kainenema. Seda selleks, et ta niivõrd ebaadekvaatses seisundis endale ega teistele elanikele veel mõnd ohuolukorda ei tekitaks,” selgitas Virk.

Kui liitris väljahingatavas õhus on alkoholi üle 1,25 milligrammi või veres üle 2,5 promilli, loetakse seda raskeks alkoholijoobeks. Alkoinfo.ee andmetel on üle neljapromillise joobega inimese südame töö ja hingamine häiritud. “Oled tõenäoliselt koomas või juba surnud,” märgitakse veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles