Uuest nädalast muutub osa Kuninga tänavast autovabaks

Kati Saagim
Copy
Kuninga on suviti üks Pärnu kesklinna käidavamaid tänavaid.
Kuninga on suviti üks Pärnu kesklinna käidavamaid tänavaid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esmaspäevast, 24. maist augusti lõpuni ei saa Pärnu kesklinnas autoga sõita Kuninga tänava kaudu Café Grandi juurest Vee tänavale, et inimestel oleks selle, seni ühesuunalise tänava ääres toitlustuskohtade terrassidel ohutum istuda.

Kuninga tänaval on otse läbipääs takistatud kahes kohas: Kuninga 23st Pühavaimu tänavani ja kohtumaja nurgal. Kohalikud elanikud saavad sõita marsruudil Lõuna–Pühavaimu–Kuninga–Nikolai–Lõuna. Pühavaimu tänav muudetakse sel ajal Lõuna ja Kuninga tänava vahel vastupidises suunas ühesuunaliseks.

Kel Kuninga uulitsasse asja pole, saab kasutada Ringi ja Vee tänavat või sõita Aia tänavalt Laiale või Pikale tänavale.

Kuninga on suviti üks kesklinna käidavamaid tänavaid ja selle ääres asub hulganisti söögikohti, kuid erinevalt muust vanalinnast on sel kitsaste kõnniteedega uulitsal seni vuranud autod.

Meile väga sobiks. Saaksime terrassi avada ja kui seal jalakäijad liiguksid, oleks ju tore.

Pastoraat OÜ juhatuse liige Erika Kollamaa

Ligemale kuu tagasi ütles mitu toitlustusettevõtjat Pärnu Postimehele, et plaan jätta Kuninga tänav vaid jalameestele on igati teretulnud. “Meile väga sobiks. Saaksime terrassi avada ja kui seal jalakäijad liiguksid, oleks ju tore,” põhjendas Pastoraat Café omanikfirma Pastoraat OÜ juhatuse liige Erika Kollamaa. “Ja oleks vähem müra ja autode heitgaase.”

Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Anu Villmann avaldas toona, et rahulikumast tänavast võidaksid kõik: kohvikus istuda oleks palju mõnusam ja meeldivam, kui autod lähedalt pidevalt mööda ei vura, liiklusmüra väheneks ja õhk muutuks puhtamaks.

Peale Kuninga on kavas 1. juunist 31. augustini autodele sulgeda Supeluse tänav algusest kuni majani number 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles