Filmijad avastasid hariduselu Tallinnast väljaspool

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kilingi-Nõmme gümnaasium.
Kilingi-Nõmme gümnaasium. Foto: Mailiis Ollino

Kilingi-Nõmme gümnaasiumis kui maakonna ühes kesksemas koolis käis õppeaasta lõpul filmigrupp, mille liikmed avastasid hariduselu võimalikkuse ka väljaspool Tallinna.

“Kohaletulnud olid meie koolis esimest korda, neile meeldis siin väga ja saime neilt tagasisidet, et väljaspool Tallinnagi on olemas hariduselu ning selle tulemuslikkus ei sõltu asukohast,” mainis sihtkoha gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Anne Aasamets.

Filmijate sõit kodumaa edelanurka oli seotud haridus- ja teadusministeeriumi, Euroopa komisjoni ja Briti nõukogu projektiga, mille keskmes on õpetajate ja koolijuhtide professionaalse arengu süsteemi parendamine. Ettevõtmises osaleb kümme kooli, viis partnerkooli juhti ja viis meisterõpetajat, Anne Aasamets neist ainsana Pärnu maakonnast.

Mainitud projekti jaoks filmiti Kilingi-Nõmme gümnaasiumis eri arengusammudele keskendudes, kuidas annavad kolmes kooliastmes tundi meisterõpetajad Liia Viljand, Merike Sepp ja Anne Aasamets.

Filmitud materjalist pannakse kokku lühifilmid, mida saab õpetajatele selgitusena esitleda. Aasametsa jutu järgi on õpetajaid juhendav õppeprogramm välja töötatud Suurbritannias ja seal juba paarisajas koolis kasutuses. Eesti eesmärk on kõnealust projekti piloteerida, eestindada ja hea tagasiside korral soovitada haridusministeeriumile. Õppefilme kasutatakse ühisettevõtmisena nii meil kui teistes riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles