Hoiatus! WhatsAppi kaudu tehti jälle tünga: lapsevoodit müünud naine jäi ilma suurest hulgast rahast (2)

Pärnu Postimees
Copy
WhatsAppi suhtlusrakenduse kaudu suhelnud ostja meelitas müüjalt välja tolle konto PIN-koodi ja tegi siis konto omaniku teadmata rahaülekandeid.
WhatsAppi suhtlusrakenduse kaudu suhelnud ostja meelitas müüjalt välja tolle konto PIN-koodi ja tegi siis konto omaniku teadmata rahaülekandeid. Foto: Elmo Riig

Eile teatati politseile juhtumist, kus veebis mööblit müünud naiselt peteti välja üle 1400 euro. Tegemist on teise analoogse juhtumiga viimase kahe päeva jooksul.

Internetis lapsevoodit müüa soovinud 44aastane naisega võttis nädalavahetusel WhatsAppi suhtlusrakenduse teel ühendust potetnsiaalne ostja. Ostuhuviline, kes soovis tasuda toote eest pangaülekandega, saatis müüjale lingi oma andmetega.

Lingile vajutanud, suunati naine ühe panga veebikeskkonda, kus tal tuli sisestada oma konto PIN-kood.

Pärast koodi sisestamist avastas naine, et tema kontolt on omavoliliselt tehtud pangaülekanne. Kuna mööblimüüja pangakonto oli seotud veel ühe pereliikme pangakontoga, sooritati teiseltki kontolt pangaülekanne võõrale pangakontole.

Esmasel hinnangul sai pere rahalist kahju ligemale 1440 eurot.

Juhtumi suhtes alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb kelmust. Varalise kasu saamise eest tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel mõistetakse rahaline karistus või kuni kolm aastat vangistust.

Päev varem teatati samalaadsest petuskeemist, kui veebis otsiti ostjat televiisorile ja müüja kontolt kadus 230 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles