Suvepealinna käidavamate paikade sildid saavad uue näo

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu parkidesse ja kergliiklusteede äärde paigaldatakse uued viisakussildid.
Pärnu parkidesse ja kergliiklusteede äärde paigaldatakse uued viisakussildid. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu keskuslinna parkidesse ja kergliiklusteede äärde paigaldatakse 50 uut tahvlit, mis kutsuvad kohalikke ja linnakülalisi hoidma kauneid parke, hindama puhast keskkonda, olema viisakas, käituma turvaliselt ja teistega arvestama.

Piktogrammidega tahvlid kannavad selliseid sõnumeid nagu “Hoolime üksteisest”, “Üheskoos liikumises”, “Loodus on hea”, “Puhtus on supervõime” ja “Viisakus on tarkus”.

Sildid paigaldatakse bussijaama ümbrusse, parkidesse, Munamäele, Vallikääru, samuti rannapiirkonda, terviseradadele ja kergliiklusteedele.

Sama sisu, aga lustakate joonistuste ja veidi teistsuguse sõnastusega tahvlid olid neis paigus ka varem. Esimest korda lasi linn need üles panna 2014. aastal.

Uutel tahvlitel on eelkäijatega võrreldes muutunud kujundus ja lisandunud viide linna turismiinfo lehele ning silte on varasemaga võrreldes enamates kohtades.

Täiesti uue ilme said viis tähist keskuslinna sissesõiduteede ääres: Tallinna maantee ja Lõo tänava ristmikul, Haapsalu maantee ja Papsaare tee ristil, Paide maantee Reiu silla juures, Tammiste ja Uuemetsa tee ristmikul ning Riia maanteel linnapiiril.

Nendegi siltide uuendamise taga on soov tõsta esile Visit Pärnu kodulehte ja sellega seoses Pärnus puhkamise võimalusi.

Tähiste küljed on taotluslikult eriilmelised, ent samas stiilis. Saabujaid tervitab linna sinine tunnusvärv, mis seostub mere ja jõega, lahkujad näevad beeži, mis viitab supelrannale. Tulba ühel küljel on Pärnu linna tunnuslause “Eesti Vabariigi sünnilinn” ja “Tere” ning teisel pool visitparnu.com ja “Näeme jälle”.

Tähised ja sildid kujundas OÜ Vaas&Vaas ning valmistas ja paigaldas Andre Reklaam OÜ. Kujundus, valmistamine ja paigaldus läksid maksma 10 560 eurot.

Sissesõidutähised said paika jaanipäevaks, poolesaja viisakussõnumiga tahvli ülespanek algas sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles