Lahang tuvastas Pärnu lahest leitud mehe surma põhjuse

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Noor mees läks merel poolteise kilomeetri kaugusel kaldast ujuma ega jõudnud juhita jäänud alusele tagasi.
Noor mees läks merel poolteise kilomeetri kaugusel kaldast ujuma ega jõudnud juhita jäänud alusele tagasi. Foto: Enn Korv

Augusti esimesel päeval andis meri välja 24. juulil Pärnu lahel Võistes kadunuks jäänud mehe surnukeha, mis surma põhjuse kindlaks tegemiseks viidi lahkamisele.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Tõnu Kivise kinnitas, et lahang on tehtud. “Mehe surma põhjusena tuvastati uppumine,” teatas ta.

24. juulil Võiste sadama lähistel poolteise kilomeetri kaugusel kaldast oma veesõidukilt merre ujuma läinud 36aastane mees ei suutnud eemale triivinud paadile tagasi ujuda ja jäi kadunuks. Ankurdamata paadi pardal oli samal ajal naine kahe väikse lapsega.

Sündmusele reageerisid Pärnu politseijaoskonna merepäästjad, päästeamet, Jaagupi vabatahtlikud merepäästjad ja PPA lennusalga kopteri. Meest otsisid ka sihtasutuse Kadunud operatiivse otsingugrupi (OPEROG) vabatahtlikud. Paraku ei kandnud otsingud juulis vilja.

1. augustil leidsid mehe kaldavaatluse käigus Suurna lautrikoha lähedalt põlvekõrgusest veest vabatahtlikud, kes patrullisid kalda ääres. Suurna sadamast Võiste sadamasse on alla viie kilomeetri.

24. juulil Pärnu lahes kadunuks jäänud mehe andis meri välja 1. augustil Suurna sadamas.
24. juulil Pärnu lahes kadunuks jäänud mehe andis meri välja 1. augustil Suurna sadamas. Foto: Goolge Mapsi kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles