Osaleda saab tasuta eesti keele kursustel

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Eesti keele kursused toimuvad nii kontaktõppe vormis kui veebis. Pilt on illustratiivne.
Eesti keele kursused toimuvad nii kontaktõppe vormis kui veebis. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Integratsiooni sihtasutuse veebilehel algab 25. augustil registreerimine tasuta A1-C1 taseme eesti keele kursustele. Kokku avaneb 91 õpperühma, kuhu on oodatud 1456 keeleõppijat. Kursustele saab end kirja alates 18 eluaastast.

Eesti keele kursused toimuvad nii kontaktõppe vormis kui veebis. Kontaktõppes saab osaleda Tallinnas, Narvas, Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Ahtmes, Tartus, Pärnus ja Sillamäel. Kursused mahuga 120 akadeemilist tundi kestavad septembrist detsembrini.

Sihtasutuse kodulehel saab tutvuda tunniplaani ja kursustele kirjapaneku reeglitega ja testida oma keeleoskust.

Integratsiooni SA lähtub keelekursuste korraldamisel kehtivatest koroonaviiruse leviku tõkestamise nõuetest.

“Kontaktõppesse registreeruja peab olema tundi tulles valmis esitama COVIDi-tõendi,” ütles sihtasutuse keeleõppe valdkonnajuht Jana Tondi. “Samuti võib olenevalt viirusolukorrast tekkida vajadus minna kontaktõppelt üle veebiõppele ja selleks peab keeleõppijal olema mikrofoni ja kaameraga arvuti ja internetiühendus.”

Veebis registreerunute kõrval alustavad sügisel riigikeele õpet umbes 500 inimest, kes tänavu on läbinud sihtasutuse õppenõustamise või jätkavad keeleõpet pärast edukalt läbitud eelmise taseme kursust. Üldse saab septembris tasuta keeleõpet alustada või jätkata ligemale 2000 soovijat.

Järgmine võimalus kursustele registreeruda avaneb oktoobris. Siis pakub Integratsiooni SA veel 240 õppekohta kontaktõppe vormis Ida-Virumaal, näiteks Sillamäel, Jõhvis, Kohtla-Järvel, Ahtmel ja Kiviõlis, ja 128 veebikursuste kohta keelehuvilistele kõikjalt Eestist.

Sihtasutus pakub juba praegu tasuta muidki eesti keele õppe mooduseid: kolmandate riikide kodanikele mõeldud B1-taseme eesti keele kursused, keeleõpe nullist B1 tasemeni, taotlemaks Eesti kodakondsust, eesti keele kohvikud ja klubid, kultuuriõpe, virtuaalsete vestluste sari “Keelerulett” ja eesti keele majade üritused, et keelt praktiseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles