Oscari võitja näeb filmitööstuses Pärnu jaoks võimalust

Kristjan Lossmann
Copy
Filmifond aitaks kaasa Pärnu ja maakonna arengule, tehes ühtaegu nii meie kodukandile reklaami kui tooks siia tagasi noori.
Filmifond aitaks kaasa Pärnu ja maakonna arengule, tehes ühtaegu nii meie kodukandile reklaami kui tooks siia tagasi noori. Foto: Elmo Riig

Üleilmse tunnustuse pälvinud põnevusfilmist “Tenet” on vahest kuulnud lehelugejagi. Uhkusega saab öelda, et osa linateosest pandi purki siinsamas Eestis, täpsemalt Tallinnas Lasnamäel. Teine näide võtkem pisut kaugemalt, Leedust, kus filmiti ülimenukas ajalooline draamasari “Tšornobõl”. Tuntud filme ja nimekaid teleprojekte, mis osaliselt või tervikuna valminud just Eestis või Baltikumis, leidub veel.

“Teneti” režissöör Christopher Nolangi on nentinud, et siinne arhitektuur ja olustik on Hollywoodile seni avastamata, ehkki suurepärane.

Pärnuski piisab omanäolisi võttepaiku. Nii Pärnus kui Pärnumaal on toimunud menufilmide võtteid. Alustades 1983. aastast “Nipernaadiga” Häädemeeste kandis ja lõpetades “Vehklejaga” aastast 2015. Ent filmide, seriaalide ja telesaadete tegemine on mahukas ja kulukas ettevõtmine. Näiteks küündis osaliselt Pärnu Vanalinna põhikoolis filmitud “Vehkleja” eelarve kahe miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles