Analüüs: uue koolimaja ehitamine Lihulasse tuleb vana vuntsimisest märksa odavam

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Lihula gümnaasiumi koolimaja on piisavalt vana ja väsinud, et kooli tarbeks on vaja midagi ette võtta – kas vana remontida või ehitada uus.
Lihula gümnaasiumi koolimaja on piisavalt vana ja väsinud, et kooli tarbeks on vaja midagi ette võtta – kas vana remontida või ehitada uus. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Kui varem arvas Lääneranna vallavalitsus, et Lihula gümnaasiumi olemasoleva hoone remontimine on mitu korda odavam kui uue ehitamine, selgus spetsialistide tehtud analüüsist nüüd hoopis vastupidine. Praegune vallavanem Andres Hirvela peab hinnangut kallutatuks.

Lihula gümnaasiumi maja on viletsas seisus. Peale silmanähtava väsinud välimuse on jahedamatel aegadel tunda läbi seinte ja akende vahelt vilisev külm tuul, sest hoone telliskivist seinad on soojustamata. Kohati kasvab akende ümber hallitus ja vanadest lekkivatest malmradiaatoritest sooja tagamiseks ei piisa, kohati ei lähe radiaatoriribid soojakski.

Kanalisatsioon majas pärineb ehitusajast ja on mitmel pool mõranenud. Kooliperele pole nägemata ummistused ega üleujutusedki. Kuigi elektrisüsteemi kilpide sisu on vahetatud, pärinevad paljud juhtmedki ehituse ajast. Pealegi ei ole maja korralikult ventileeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles