Koroonaga haiglasse sattunud ühekuuse beebi ema: Emotsionaalselt on see haigus väga kohutav

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärast positiivse testitulemuse saamist hakkas ema kodus näokaitset kandma, ta ei võtnud maski ära magadeski. Pilt on illustreeriv.
Pärast positiivse testitulemuse saamist hakkas ema kodus näokaitset kandma, ta ei võtnud maski ära magadeski. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Septembri keskel sündinud pisikese Alexandra ema Kerli Atsi ütlust mööda olid esi­mesed päevad beebiga koos Pärnu haiglas kõige hullemad. “Sa ei tea, millega see kõik võib lõp­peda,” meenutas ta läbielatut. Sel põhjusel on haigus värske ema sõnutsi emotsionaalseltki kurnav, aga sellest eriti ei räägita.

Kodustest haigestusid kõigepealt ühe kuu vanuse lapse vanaema ja isa, laulja Alen Veziko. Nimelt elab noor pere praegu vanematega, oma kodu valmib kohe-kohe.

Neli päeva pärast kahe pereliikme haigestumist tundis värske emagi end kehvasti ja tegi kiirtesti, mis näitaski koroonaviirusega nakatumist. “Ma sain väga suure šoki, et olen positiivne,” sõnas Ats, ehkki haiged lähedased olid koduski maski kandnud ja tihedalt käsi pesnud. Beebist hoidsid nakatunud täielikult eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles