Päästjad käisid kustutamas põlema süttinud prügiautot ja nõudepesumasinat

Pärnu Postimees
Copy
Prügiautosse sattus prügikaste tühjendades kuum tuhk, mis süütas põlema seal olnud jäätmed.
Prügiautosse sattus prügikaste tühjendades kuum tuhk, mis süütas põlema seal olnud jäätmed. Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja

Pärnumaa päästjad said eile põlengute kustutamiseks kaks väljakutset.

Hommikul kell 10.04 said päästjad teate tulekahjust Põhja-Pärnumaa vallas Kaisma külas. Prügiautosse oli prügikaste tühjendades sattunud kuum tuhk, mis süütas põlema seal olnud jäätmed. Kohal viibinud inimesed kustutasid põlengu kastmisvoolikuga ning tuli suuremalt levida ei jõudnud. Päästetöötajad loputasid prügiauto veega üle ning veendusid, et suitsu enam ei tule.

Päästjad hoiatavad, et koldest võetud tuhk tuleb panna mittepõlevast materjalist anumasse ning eemale süttida võivatest materjalidest ja lasta sellel täielikult jahtuda. Tulised söed võivad tuhas hõõguda isegi kuni nädala ning sel ajal olla süütamisvõimelised.

Sama päeva õhtul teatati häirekeskusele, et Pärnus Oja tänava kortermajas on põlema süttinud nõudepesumasin. Elanikud eemaldasid masina vooluvõrgust, kuid masin jätkas suitsemist. Päästjad kustutasid põlemise ämbritäie veega, viisid nõudepesumasina õue ning ventileerisid eluruumid.

Omanikud jäid kodumasinaga edasi tegelema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles