Maxima koroonaennetuspunkt jätkab tööd

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus saavad soovijad end COVID-19 vastu vaktsineerida nii aega broneerides kui ette teatamata kohale minnes.
Pärnus saavad soovijad end COVID-19 vastu vaktsineerida nii aega broneerides kui ette teatamata kohale minnes. Foto: Tairo Lutter

Pärnu Maxima kaubanduskeskuses avatud koroonaennetuspunkt jätkab detsembris nõustamise ja vaktsineerimisteenuse pakkumist.

Novembri keskel avatud ennetuspunktis tehti läinud kuul koroona vastu kaitsesüst 215 inimesele.

Esmaspäeviti 16–19 ning laupäeviti ja pühapäeviti 10–14 avatud koroonaennetuspunkt jätkab tööd 19. detsembrini. Nii vaktsineerimine kui nõustamine toimub punktis eelregistreerimiseta.

Seni vaktsineerima tulijad olid osaühingu Pereõde vanemõe Aivar Koppase sõnutsi väga erinevad. “Valdavalt tuldi saama tõhustusdoosi, aga oli ka täiskasvanuid, kes tulid päris esimest vaktsiiniannust saama,” rääkis Koppas ja lisas, et pikemat ja põhjalikumat nõustamist soovisid pea kõik need, kes tulid esimese vaktsiinidoosi järele.

“Nemad olid vaktsineerimisotsust kuni selle hetkeni edasi lükanud ja olid ka siis veel kahtlevad. Sooviti põhjalikumat infot kahe vaktsiini vahel valimiseks: kas eelistada ühedoosilist Janssenit või kahedoosilist Pfizerit. Vaktsiinid on erinevad ja neid erinevusi me inimestele selgitasime Selgitame detsembriski, kui süstima tullakse,” selgitas vanemõde.

Suure osa nõustamisest hõlmab Koppase jutu järgi inimeste ärakuulamine, aga palju on uuritud sedagi, kuidas mõjub vaktsiin eri kroonilistele haigustele. Samuti sooviti praktilist õpetust, kuidas digilugu.ee portaalist vaktsineerimistõend kätte saada.

Vaktsiinid on erinevad ja neid erinevusi me inimestele selgitasime. Selgitame detsembriski, kui süstima tullakse.

Aivar Koppas, OÜ Pereõe vanemõde

Pärnumaa vaktsineerimise koordinaatori Karmen Vesselovi ütlust mööda tehakse Pärnus praegu nii esimesi, teisi kui tõhustusdoose. Et jõuludeks kaitstuks saada, saab Pärnu haiglas, Ülejõe apteegis ja Maximas end süstida lasta Jansseni vaktsiiniga, mis hakkab toimima kaks nädalat pärast ühe doosi manustamist. “Samal ajal tuleb arvestada, et Jansseniga vaktsineeritakse ainult täiskasvanuid,” täpsustas Vesselov.

Kaitsepookimise koordinaator tuletas meelde, et varem kaitsesüstitud eakad ja need, kes soovivad pühade ajal oma riskirühma kuuluvaid lähedasi külastada, peaksid viie kuu möödumisel oma viimasest COVID-19-vaktsiinist tegema kindlasti tõhustusdoosi, mis tuntavalt vähendab nakatumise ja haiguse edasikandmise võimalusi.

Tõhustusdoosi võib saada endale sobivas vaktsineerimispunktis, ei pea minema samasse kohta, kus esimesed doosid saadi. Peale eelnimetatute teevad COVID-19 vastu kaitsesüste Pärnu perearstid.

Vaktsineerimisvõimalused Pärnus detsembris

  • Eelregistreerimiseta

Pärnu haiglas aasta lõpuni:

T 8.30–17.45, K 8.30–17.45, N 8.30–17.45, R 8.30–15.30, L 9–14.45

Ülejõe apteegis 22. detsembrini:

E-R 15–19

Maxima XXX kaubanduskeskuses (Riia mnt 131) 19. detsembrini:

L ja P 10–14 ja E 16–19 

  • Eelregistreerimisega

Port Arturi apteegis aasta lõpuni:

K ja R 17–20, L 11–15 

Samuti vaktsineerivad kõik perearstid.

Andmed: Pärnu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles