Galerii Memmed, loomad, kindlused. Saatke pilte sellest, mida lumest meisterdasite!

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy

Eilne sulailm soosis lumekujude meisterdamist ja paljud ei lasknud kaua oodatud võimalust käest: Pärnu linna kerkis lumemehi ja puudele ilmusid haavikuemandad. 

Mai elurajooni korrusmajade vahele veeretati lustakas kuueliikmeline lumememmede pere, kes rivistus mänguväljakul pikkuse järgi kui matrjoškad. Tegelastele ilme andmiseks kasutati traditsiooniliselt porgandeid, sütt ja oksaraage. 

Pildi kuuest memmest saatis kohalik elanik Jaana Viljaste, kes hommikusele jalutuskäigule minnes lumekujud avastas ja emotsioone tagasi ei hoidnud: "Issand, kui nunnu!"

Viljaste ei oska öelda, kes lumest pere meisterdasid ja kaua see aega võttis. “Kindlasti oli tegijatel palju rõõmu, aga seda on ka elanikel,” rääkis Viljaste, kes ise üritas eile lumemehikest ehitada Jõulumäel, ent seal lumi ei pakkinud.

Eile soosisid ilmaolud lumega mängimist.
Eile soosisid ilmaolud lumega mängimist. Foto: Jaana Viljaste

Viljaste sõnutsi saab lumemeeste rivi imetleda rohkem inimesi kui vaid oma majade rahvas, sest Mai 16 ja 18 hoovi kaudu lõikavad võõrad jalakäijad otsemaks teed Papiniidu piirkonna poodidesse.

Pärnu Postimees kutsub lugejaid üles saatma pilte oma lumisest kätetööst. Fotodest valmib galerii, mida jagame lugejatega.

Pilte saab postitada Facebookis avaldatud üleskutse kommentaaridesse või saata Pärnu Postimehe meilil online@parnupostimees.ee 16. jaanuarini. Palun märkige ka, kus kandis pilt on tehtud.

Ringi uulitsa pärnaalleele ilmusid puukallistajad.
Ringi uulitsa pärnaalleele ilmusid puukallistajad. Foto: Maili Nuuma-Õunap
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles